Започна изграждането на трети корпус на модерната детска градина "Надежда" в к-с "Меден рудник"

Община Бургас строи в момента още няколко детски градини и училищни корпуси

Кметът Димитър Николов
Кметът Димитър Николов Източник: Община Бургас

Започна изграждането на нов, трети корпус на модерната детска градина "Надежда" в ж.к. "Меден рудник".  Сградата на корпус "В" ще бъде на 2 етажа, а визията й ще кореспондира с изградени вече корпуси "А" и "Б". Днес символичен старт на строителните дейности даде кметът Димитър Николов.

 

"След построяването на първите два корпуса на детска градина "Надежда" през 2012 и 2013 г. успяхме да изведем децата от жилищен блок № 462, а сега с изграждането на новия трети корпус ще изведем и последните деца в комплекса, настанени в момента в блок № 114. Сградата ще е достатъчно голяма да приеме близо 100 деца, разпределени в 3 градински и 1 яслена групи", сподели кметът Димитър Николов.

 

Започна изграждането на трети корпус на модерната детска градина в
Започна изграждането на трети корпус на модерната детска градина в "Меден рудник" Източник: Община Бургас

Постройката ще бъде със застроена площ от 469 кв. м., със сутерен, в който ще има коридор със стълбище и складове. Партерният етаж ще има просторно фоайе, стая за учители, помещения за една яслена и за една градинска група, към които ще има и тераси. На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за останалите две градински групи с тераса, коридор, стълбище и учебна зала.

 

В новия корпус ще бъде въведена нова организация на дневния режим на децата от 4-та възрастова група. На най-големите малчугани ще бъде предоставена възможност за прекарване на времето за следобеден сън в нова зона за тих следобеден режим, в който ще има детска библиотека, пуфове, възможности за арт терапия и релаксация, за рисуване и др. През 2012 г. отвори врати корпус "А" с 3 градински и 1 яслена група, а през 2013 г. бе построен и корпус "Б", в който има още 4 градински и 1 яслена група.

 

Ето как ще изглежда новата детска градина
Ето как ще изглежда новата детска градина Източник: Община Бургас

Във филиала на ДГ "Надежда" в бл. № 114 се отглеждат и възпитават още 2 градински групи или иначе казано, към момента в градината се отглеждат и възпитават 330 деца от 1 до 7 годишна възраст. След построяването на третия корпус тези 2 градински групи ще бъдат изведени от бл. № 114 и настанени в новата сграда, която ще може да приеме още 1 градинска и 1 яслена група или в ДГ "Надежда".

 

Освен новия корпус на ДГ "Надежда", Община Бургас строи в момента още нова сграда за ДГ "Синчец" в кв. Горно Езерово, нова детска градина "Морско конче" в к-с "Братя Миладинови", нов корпус на СУ "Св. св. Кирил и Методий" и нов корпус на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. "Меден рудник".

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени