Започна обновяване на 10 бургаски детски заведения

Ремонтите на дворните пространства на детските заведения се изпълнява по нова общинска програма

Обновяват дворните пространства на 10 детски заведения
Обновяват дворните пространства на 10 детски заведения Източник: Община Бургас

Започнаха строителните дейности в първите 10 бургаски детски заведения, които бяха одобрени по новата общинска програма за цялостно обновяване на дворните пространства, съобщи кметът Димитър Николов, който проследи началото на строителните работи в ДГ "Звездица". Дворът на ДГ "Звездица" ще бъде цялостно реновиран с нова градинка, нови плочки и бордюри около нея, паркова мебел и ново осветление. Площадките за игра и занимания на открито също ще имат чисто нови детски съоръжения, на които децата да играят.


Същите нови придобивки ще се случат и в останалите 9 детски градини – ДГ "Моряче", ДГ "Веселушко", ДГ "Радост", ДГ "Пламъче", ДГ "Калина Малина" – Ветрен, ДГ "Калинка" – Рудник, ДГ "Пролетна дъга" – Маринка, ДГ "Теменуга" – Равнец и детска ясла № 5 "Щурче". Във всички тях ще има нови елементи като сметало, морски шах, мост за баланс, пързалки, комбинирани съоръжения и ударопоглъщащи настилки. Строителните дейности се извършват сега, за да могат малчуганите още през лятото да играят на новите детски площадки.


Това са първите детски заведения, които успяха да подготвят навреме своите проекти и да стартират ремонтните дейности. Още 6 детски градини са одобрени за проектиране на дворните пространства в тях. Това са ДГ "Звънче", "Райна Княгиня", "Детелина", "Звездица Зорница", "Слънце" и "Изгрев". Обновяването на дворните пространства на детските заведения се изпълнява по новата общинска програма, която предлага цялостна концепция за реновиране на дворовете на детски градини и училища, съобразена с нуждите, активността и проектната готовност за изпълнение на ремонтите.


През последните години Община Бургас благоустрои много детски и спортни площадки, някои от тях по европейски програми, други със собствени средства. Въпреки това, останаха и такива, при които състоянието на настилките и съоръженията за спорт на открито се нуждаят от обновяване. Изпълнението на новата програма ще помогне на тези от тях, които още не са обновени за изграждане на съвременна здравословна жизнена среда и нормално физическо и психическо развитие на децата.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени