Започна същинското строителство на новата детска болница в Бургас

Планирано е да се изгради нова осеметажна сграда с външни пространства за разходка и игра, паркинг за специализирани автомобили и хора с увреждания

Започна същинското строителство на новата детска болница в Бургас
Започна същинското строителство на новата детска болница в Бургас Източник: БНТ

 След преместването на подземните комуникации започна същинската част по строителството на сградата на детската болница "Света Анастасия" в Бургас. Строителните работници полагат подложен бетон, а след това започва и изграждането на армировка за основите.

 

"Напредваме и с програмите за привличане на специалисти и за радост интересът е голям. Проектът има подкрепата на общините от югоизточния регион за нов модел на интегрирана здравна грижа", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Планирано е да се изгради нова осеметажна сграда с външни пространства за разходка и игра, паркинг за специализирани автомобили и хора с увреждания (снимката долу е компютърна графика, бел. ред.). В нея ще се осъществява лечение по педиатрия, детска кардиология, хирургия, ендокринология, нефрология, пулмология и фтизиатрия, клинична хематология и онкохематология, лицево-челюстна хирургия, алергология, очни болести, УНГ, ортопедия и травматология, инфекциозни болести, рехабилитация.

 

В лечебното заведение ще има 133 легла, от тях 10 - за интензивно лечение.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени