Започва конференцията Burgas Digital 2021, посветена на роботиката, новите технологии и дигиталния бизнес

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас

Започва конференцията Burgas Digital 2021, посветена на роботиката, новите технологии и дигиталния бизнес
Започва конференцията Burgas Digital 2021, посветена на роботиката, новите технологии и дигиталния бизнес Източник: Община Бургас

Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България. Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас, от 10:00 до 16:30 часа, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

 

Конференцията може да бъде проследена и онлайн на сайта https://burgasdigital.com/, както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/BurgasDigital/

https://www.linkedin.com/events/burgasdigital6856530026607779840/

 

Пилотното издание на Burgas Digital се организира от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк - Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет "Проф. Д-р Асен Златаров" - Бургас, Бургаски Свободен Университет, Американска търговска камара в България.

 

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев. Срещата под мотото "Роботика, нови технологии, дигитален бизнес" има за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията. Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

 

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от "ФАНУК" - България, "Телелинк Бизнес Сървисис", университет "Проф. д-р Асен Златаров", "Рапид Прогрес", "Ондо", "Гига Аутомата", образователния стартъп "Тинузавър" и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност "Програмиране на изкуствен интелект". В рамките на събитието ще бъде дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики, което е основна тема на проект AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата подкрепа на програма Хоризонт 2020.

 

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, "Телелинк Бизнес Сървисис", "ФАНУК" България, "Съдърланд България", "Сенстейт Технолоджис". Повече за събитието и регистрация - https://burgasdigital.com/.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени