Жечо Станков: Само ние от ГЕРБ имаме решение срещу високите цени на тока

Това заяви при представянето на програмата "България след кризите - план за възстановяване" Жечо Станков

Жечо Станков, ГЕРБ
Жечо Станков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"53,7% от хората по време на тази кампания питат кога ще продължи програмата за саниране. Имаме три месеца и половина до края на годината. Ако не стартираме програмата, връщаме парите в Брюксел. И всичко със санирането приключва".

 

Това заяви при представянето на програмата "България след кризите - план за възстановяване" Жечо Станков, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас. По думите му санирането трябва да продължи и това е един от приоритетите на коалицията.

 

"50%  е паднала сметката за отопление на хората. А в няколкото блока, където сложихме експериментално слънчеви панели за топла вода, сметката им е 0. Сами си произвеждат топлата вода", посочи Станков. Той подчерта, че покривите са най-голямото богатство в общините, което не се използва.

 

"Само в Бургас имаме 50 000 кв.м покриви, на които ако бъдат направени фотоволтаици ще се задоволят нуждите на всички детски градини, училища, болници, както и на градския транспорт. Единствено ние предложихме решение и бариера на високите цени на тока. Това е единствената действаща антиинфлационна мярка в момента", каза още енергийният експерт.

 

Програмата предвижда 2 млн. кв. м площи в бизнеса и в социалната сфера – училища, детски градини, да бъдат санирани. Освен това близо 100 общини ще имат възможност изцяло да подменят уличното си осветление.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени