Арестуваха Деньо Павлов, който стъпка европейското знаме на Шипка (ВИДЕО)

Извършеното е престъпление по чл. 108, ал. 2 от НК

Деньо Павлов, който стъпка европейското знаме на Шипка
Деньо Павлов, който стъпка европейското знаме на Шипка Източник: Скрийншот/TikTok

Полицията арестува мъжа, който навръх националния празник 3 март на паметника на Шипка изтръгна от постамента европейското знаме, стъпка го и на негово място бе поставено руското, съобщи пресцентърът на МВР.

 

Полицията в Стара Загора е започнала да го издирва на следващия ден, 4 март, а днес той е бил открит и задържан в Добрич, откъдето ще бъде закаран в града на липите, за да престои в ареста за 24 часа.

 

"Изяснява се съпричастността му към инцидент по време на честванията на Националния празник на връх Шипка, при който бе опетнено знамето на Европейския съюз - престъпление по чл. 108, ал. 2 от НК", съобщава МВР.

 

Предстои доклад на компетентната прокуратура, а според "24 часа" човекът се казва Деньо Павлов. Законът предвижда за деянието две години лишаване от свобода и глоба.

 

 

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени