Борисов: Продължаваме да подкрепяме Добрич

"Прекрасен край е Добрич, нека хората да знаят, че няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община в България", категоричен бе Бойко Борисов

Борисов в Добрич
Борисов в Добрич Източник: МС

"Продължаваме да подкрепяме Добрич. Преди дни отпуснахме 1,5 милиона лева за подобряване на пътната инфраструктура в града. Детските градини и училищата са санирани, индустриалната зона се развива, а като направим и автомагистрала Хемус ще се осигури добра връзка със столицата и другите градове". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място новоремонтирания булевард "Добруджа" в Добрич. Премиерът припомни, че преди 3 години пътят е бил в много лошо състояние. "Прекрасен край е Добрич, нека хората да знаят, че няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община в България", категоричен бе Бойко Борисов.

 

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изказа благодарност от името на жителите на града за подкрепата на изпълнителната власт и уточни, че отпуснатите през януари т.г. средства от близо 1,5 милиона лева ще бъдат вложени в основен ремонт на ул. "Генерал-майор Стефан Попов" и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града. С извършването на предвидените ремонтни дейности ще бъде отстранена компрометираната пътна настилка в Добрич и ще се създадат условия за подобряване на движението на автомобилите и ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия. Кметът Йорданов изтъкна, че новата и модерна инфраструктура е от изключително значение за развитието на бизнеса в региона.

 

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че чрез антикризисните мерки на правителството област Добрич е получила над 18 милиона лева за запазването на повече от 8000 работни места.

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени