Борисов в Добрич: Ген. Колев е показал как трябва да се отнасяме с Русия (НА ЖИВО)

Ген. Колев се прекланя пред руските богатири, но това не му пречи да ги попита по каква работа са в България и да ги изгони от Добруджа, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов при паметника на ген. Колев в Добрич
Бойко Борисов при паметника на ген. Колев в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се среща с избиратели и симпатизанти в Добреч. Срещата бе открита от народният представител от региона Деница Сачева. В нея участват зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и евродепутатът Емил Радев.

 

Деница Сачева в Добрич
Деница Сачева в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

Предстоят ни важни избори от гледна точка на легитимността - на тези местни избори ще проверим легитимността на партиите. И може да се окаже, че пропорциите на легитимност се е променила. "Промяната" не си направиха дори местни структури - те не са оттук и са за малко - нали знаете. Това заяви в Добрич зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

 

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Скрийншот видео кадър

Забелязвате ли, че понятието "корупция" изчезна от речника на появяващите се говорители на "Прмяната". Сега говорят за "интегритет". Със всичко при тях е така. Но така или иначе България трябва да има правителство. Ние ще направим всичко необходимо България да не се отклонява от европейския си път. Заобиколени сме от конфликти. Войната в Украйна трябва да бъде спечелена от украинците, които се борят за свободата си, които се борят да запазят териториалната цялост на страната си, добави той. 

 

Красимир Николов, кандидат-кмет на ГЕРБ в Добрич
Красимир Николов, кандидат-кмет на ГЕРБ в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

Виждате какво се случва в Израел - ролята на Русия и Иран в нападението на "Хамас". И това ни показва, че светът се е разделил на две - на свободни държави и на тоталитарни режими, коментира зам.-председателят на ГЕРБ. "И тази битка ще бъде спечелена. Исторически свободата винаги е печелила, каза още той. 

 

Бойко Борисов в Добрич
Бойко Борисов в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

Борисов разказа част от историята на ген. Колев. "Ген. Колев е събирателен образ на българското общество. Винаги сме се отнасяли с поклон и уважение към загиналите руснаци, украинци, финландци в руско-турската война - да не ги изброявам. Ген. Колев се прекланя пред руските богатири, но това не му пречи да ги попита по каква работа са в България и да ги изгони от Добруджа. Това е много показателно за паметта на българите към тази велика държава. Имали сме много проблеми с нея", каза лидерът на ГЕРБ. Борисов посети преди срещата паметника на ген. Колев в Добрич.

 

"Когато Путин и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко, припомням, че руския газ минаваше през Гърция. Затова ние вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта. Когато строяхме връзките с Гърция, с Турция, имаше много голяма съпротива на компаниите, които пренасят газ - те са турски, гръцки, унгарски. Тогава направихме най-мощната компресорна система на Балканите - най-добрите американски компресори, реверсивни, могат да тласкат газа във всички посоки. И вижте къде е парадоксът - много често историята си прави шеги. Най-големите ни критици върху построеното от нас слагат 20 лв. на мегаватчас. И това е 100 процента собственост на българите, на вас. Не допуснах никой да вземе проценти, комисионни от вас. Фирмите, които обслужват газопроводите са 100 % български. Построеното от вас ви носи по 3 млрд. лв. на година. И България е на газовата карта, всички зависят от нея", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич. 

 

Имаме могъщ инструмент, създаден от българите. Животът на "Балкански поток" е 75 години. Той се е изплатил за 3 години. И след това ще ви донесе печалба от 250 млрд. лева - във вашите джобове, каза още Борисов. 

 

Утре ще имаме среща на парламентарните групи за "Лукойл". Дерогацията доведе ли до поевтиняване на бензина, на нафтата. И сега изведнъж голям страх, защото ние ще предложим след една седмица да отпадне дерогацията. Прави ли ви впечатление как вече няколко месеца нашето правителство нищо не прави срещу "Лукойл". От газа българите ще печелят по 3 млрд.лева, а от "Лукойл" досега са излезли от вашите джобове - но 3 млрд. долара, сметна бившият министър-председател. 

 

Къде отива разликата от 0,70 ст.? В никакъв случай не отива при нас. И тези, при които отива изглежда много се притесниха, подчерта Борисов. Парламентарната група вече започва да не ме слуша, защото нещата и в бюджета не са добре, приходите не са добре. Уважаемите кметове имат сигурно много желания - за детски градини, за улици, за ВиК, за паркове, за стадиони. Но към днешна дата нищо не мога да ви обещая - защото пари в бюджета няма. Моите правителство два пъти са били на дефицит. 2014 г., след като удариха КТБ. За една година го преодоляхме и следващата излязохме печалба. Вторият път - по време на Ковид пандемията. Имахме 2 % дефицит. Сега три години стоим на 3 % дефицит. Това е изключително лоша и пагубна практика, това означава 5 млрд. дефицит в джобовете на българите. Това е пагубно, предупреди бившият премиер.

 

  

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени