Борисов в Добричко: Тези избори са ни най-лесни - нашите съюзници са гладът, инфлацията и високите цени (НА ЖИВО)

Служебното правителство е в капана на Асен Василев и затова тихомълком миналата седмица излязоха на международните пазари - 5 млрд. при 4,5 % лихва

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Добричко. Кметицата на село Зърнево благодари на Борисов, че е сбъднал мечтата им да имат просторен и сватбен салон, както те го наричат. Тя призова хората да гласуват за ГЕРБ. Кметът на Тервел заяви, че само ГЕРБ създава неща. "Спомнете си какво беше земеделието преди ГЕРБ да дойде - огромна разлика. Браво, че бяха ГЕРБ", добави той. Над 600 човека има в залата. Пожелавам най-малко двама депутата на следващите избори", пожела кметът.

 

"Петков беше преди 10 дни в Тервел и на площада каза, че са направили много за града - сменили шефа на полицията. Спряха над 80 км ремонтни дейности на пътища за област Добрич. Не работеха с кметовете. Занимаваха се само с посредници, компромати и арести. Според тях компроматите са "Промяната". Ние вдигнахме пенсиите - въведохме добавките към тях. Данъчните облекчения бяха въведени от нас. Да спрем пропадането и да подкрепим екипа, който може да направи България модерна", заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева.

 

Чували сте Нинова и други като казват - Борисов хвърляше пари от джипа. Звучи обидно. Само тук спряха 80 км за пътища. Като сме хвърлили през прозореца е имало кой да ги намери и да ви ги даде на вас. Регионът винаги съм го разглеждал като много важен и не го казвам от куртоазия. Единственият шанс на България да бъде силна, мощна, единна, е толерантност между религиите. Именно за това ние сме водещите в провеждането на добросъседска политика с Турция. Знаете, че на конгреса на ДПС го включиха Ердоган и той им каза: "И моя приятел, Бойко Борисов, да го слушате". Не посмяха да го спрат. С него сме се разбрали българските турци да са мост между двете държави, каза лидерът на ГЕРБ.

 

Яд ме е като гледам АМ "Хемус". Вие виждате, че е готова и 1,5 г. не я пускат, за да не кажат, че Бойко я направи. Ремонтират стария път само, за да не пуснат отсечката, каза той.

 

Единствено България няма план за възстановяване. Единственото хубаво нещо, което ми пожела Петков е да се пенсионирам. Това, което ни очаква е затягане на колана. Колко време ще издържи страната да се взимат кредити, за да се плащат пенсии. Да се стегнем, обяснявайте на вашите приятели. Даже не ги агитирайте, а им кажете: ако този път изпуснем ГЕРБ, за да ни стабилизира, после не ги търсете, добави Борисов.

 

Знаете ли кое е най-хубавото, което ми е донесла ГЕРБ като партия, която съм създал - толкова мюсюлмани ми станаха приятели, че вече никой не може да се усъмни, че ГЕРБ е партия, която работи за добруването и на българските мюсюлмани, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

 

Първо, гръцката криза, после Орешарски и КТБ, после мигранската криза, после Ковид кризата. И ние сега виждаме колко е страшно, но ако се хванем заедно и този път ще се справим. Но толкова трядно не е било. Защото дори и Орешарски пазеше фискалния резерв. Дори и Чобанов, министър на ДПС и Орешарски пазеха консервативна финансова политика, подчерта бившият министър-председател. 

А тези ("Промяната", бел. ред.) счупиха всичко. И с цялата си наглост обикалят - но ги посрещат по 5, 6, 10 човека. Това значи, че българите са се усетили, завърши Бойко Борисов. 

 

Трябва да ви уверя, че направихме големи инвестиции в Родопите, в Кърджали, в Момчилград. По половин милиард давахме, за да им оправим инфраструкутрата.  В Котелския Балкан - нямаха вода и канал, в 21 век. И когато си тръгвах, оставих (на "Промяната" ,бел. ред.) 1 млрд. за АМ "Хемус". Оставих им 1,2 млрд. лева за ВиК, заяви Бойко Борисов.

Точно в този край (Добрички, бел. ред.), в който има всякакви продукти, където се произвежда всичко, можете да си представите, колко трябва да са неуки, та да предизвикат да се вдигнат храните. Царевица, слънчоглед - кое наложи да се вдигне олиото. Вие, българите, прозвеждате най-много ток в региона. Кой допусна да ви вдигнат тока и оттам да ви повлече цените на всичко друго, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Тези избори са ни най-лесни - нашите съюзници са гладът, инфлацията и високите цени. Всичко лети нагоре с по 20-30 %, яйца, кашкавал. В пъти цените на горивата. Не знам какво да ви обещаят - аз такава счупена държава не съм управлява. Ние пазехме фискалния резерв - 12 млрд. Не ги пипахме. Служебното правителство е в капана на Асен Василев и затова тихомълком миналата седмица излязоха на международните пазари - 5 млрд. при 4,5 % лихва. До изплащането на този дълг всички ще трябва да платим 1 млрд. - само за лихви, възмути се Борисов. 

 

Оня ден - още 200 млн. лева. това ви се случва в момента. И днес като се чух със София ми казаха, че готвят нови 200 млн. следващата седмица. До края на годината им трябват 2 млрд. Икономиката на дотация, бизнесът на дотация - чакайте, къде ще излезе сметката. Година и половина българите ги оставиха да им слушат глупостите, добави бившият премиер. 

 

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени