Борисов за зърнопроизводителите: Когато си получил пари от ЕК можеш ли да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал?

Използвам възможността да благодаря на Кирил Петков, на Асен Василев, на Христо Иванов, на Атанас Атанасов и на Пеевски, че с цялото законодателство, което приехме, беше свален мониторингът на България от ЕК, добави бившият премиер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Когато си получил пари от ЕК можеш ли да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал". Този риторичен въпрос зададе лидерът на ГЕРБ след конференцията "Предизвикателства и възможности за България и Румъния в еврозоната. Регионално сътрудничество в контекста на еврозоната", която се провежда в Албена по инициатива на фондация "Конрад Аденауер" и ГЕРБ. Той коментира заканите на зърнопроизводители и животновъди да блокират от понеделник цялата страна. 

 

"Грешката на Денков е в квалификацията. Денков е млад премиер. Министрите да се развъртят и да помогнем да се изнесе царевица, жито и слънчоглед. Да се помисли и за тавани, които да не се надвишават. Да не говорим за сухото мляко, при положение, че имаме такова хубаво мляко, но всичко това се решава на преговори на масата в Министерски съвет, а не с трактори отвънка и с изостряне на отношенията", добави бившият министър-председател.

 

За съжаление, имаме слаб земеделски министър. Досега не съм видял и икономическия, заяви той. 

 

"Ако си върнете материалите, аз имам поне 20-30 протеста - хвърляха мляко и домати. Разговаряли сме, разбирахме се и после се прегръщахме. Призовавам земеделският и икономическият министър, както и премиерът да решат въпросите", призова лидерът на ГЕРБ.  

 

"Използвам възможността да благодаря на Кирил Петков, на Асен Василев, на Христо Иванов, на Атанас Атанасов и на Пеевски, че с цялото законодателство, което приехме, беше свален мониторингът на България от ЕК. Това отекна много добре в света и е много добре за страната ни", каза още Борисов. 

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени