Бойко Борисов пред ГЕРБ-Жени: Русия е агресор, тя е извършила инвазия на територията на Украйна (НА ЖИВО)

Кражбите и корупцията са в небивали размери, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов пред Жени-ГЕРБ
Бойко Борисов пред Жени-ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ и неговият екип днес са на лятната академия на ГЕРБ-Жени в Албена, в която участват 180 делегатки.

"Днес се намираме в редица кризи - здравна, икономическа, политическа, но и ценностни кризи. Тук сме в ситуация, в която страната се разкъсва от противоборство и агресия. Обществото се разкъсва от омраза", каза председателят на ГЕРБ-Жени Екатерина Йорданова. 

"Тук сме да се включваме в спасението на децата, семействата и общностите. Ние с нашия лидер сме обречени да върнем устойчивото развитие на България", добави тя. 

 

Лидерът на ГЕРБ направи безпощадна критика на правителството на Кирил Петков. "Преди година Радев и казах че омразата която насажда ще убие политическия елит. Гледах Кирил Петков в "Панорама" снощи. Ако и аз продължа в тази посока, това е контрапродуктивно за страната. От всичко, което вчера се случи, мога да коментирам заклинанията на политическите партии - без този или онзи. Вкараха ни три пъти в цикъл на избори, ще ни вкарат и занапред. Бях против вот на недоверие, не че не го заслужават - кражбите и корупцията са в небивали размери. Горивата са с 1 лв нагоре. Българите го разбират. Не може да се реализират около 300 млн. печалба плюс 100 млн. от посредници и да обвиняваш другите. Коалицията се разпадна, защото беше абсолютно безпринципна", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"От всичко вчера, което се случи, мога да коментирам заклинанията на партиите. Без този, без онзи. Няма как ние да преработваме руски нефт. Искат на бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. лв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше срещу ГЕРБ, ИТН бяха любимците. 4-те партии си гласуваха бюджета. А пред НС обясняваха с ДПС и Възраждане сме нова коалиция. Председателят на НС се държи арогантно. Нали бяхте за парламентаризъм! Излизат няколко десетки души и казват - ние сме за бъдещето. Бъдете си – ние не искаме да плащаме скъп газ", заключи бившият премиер.

 

"Сложили си една маска "Борци срещу корупцията". Била продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението, нямаше да из позволя да вдигнат цената на топа. Защото и миньорите, и АЕЦ-а е български. Защото, ако имате дете, трябва да му вържете на ръчичката 40 хил. лв. за дълг", добави Борисов.

 

"Нашите разделителни линии ще бъдат принципни. А не дали харесвам Христо Иванов. За нас гласуват най-много. По дейността на партиите ще ги познаем. Те вкараха бюджет без тригодишната рамкова прогноза. Усещат, че ще си ходят, и искат да оставят служебното правителство без пари. Когато Когато Радев дойде със служебните правителства имаше 16 млрд. Те сега влизат без нищо, а кризата тепърва идва. ГЕРБ - тази партия е съградена от мене. Все едно къща от гола поляна, подчерта Бойко Борисов.

 

"Разширяването на ЕС - убедени сме, че това трябва да се случи. И Украйна, и Молдова, и Северна Македония. Подписахме договор за добросъседство, който аплодираха от цял свят. За съжаление, вместо това да се надгради, ние отново се впуснахме да си литкаме със самолетчета", заяви лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ стриктно спазва правилата в Европа. Всяка партия, която в своята програма има членство в еврозоната  и приемане на еврото, е наш съюзник. Втората тема е разшираването на ЕС и Западните Балкани. Убедени сме, че това трябва да се случи. Кой ако не ГЕРБ, сложи на масата на ЕС Западните Балкани. Подписахме договор за добросъседство, който аплодира цял свят и на КСНС беше подкрепено. Вместо да решат спорните въпроси, Кирил Петков излъга и подведе нашите евроатлантически партньори, демонстрирайки уж решителност, а всъщност страха му, го накара да го хвърли на НС. Той казва, че ако това не се случи виновно е НС. Това е подло. И вместо да хванат бика за рогата и сега в сряда да аплодираме разширяването, Петков подведе нашите евроатлантически партньори. Той бяха в стрес и ступор и се крие за НС, защото не може нищо да придвижи, свързано със Северна Македония", поясни Борисов. 

 

Русия е агресор, тя е извършила инвазия на територията на Украйна, категорично заяви бившият министър-председател.

 

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени