Бойко Борисов в Добрич: Асен Василев с неговите фирми направиха огромни разлики в износа на зърното - продаваха на 800 лв./т, тази която си донесе рушвета, тя първа минава (НА ЖИВО)

Последните две години България загуби посоката. България не е на кръстопът, тя е в задънена улица - на политическа, финансова и инфлационна криза, каза Десислава Атанасова

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook

Промяната вдигна инфлацията и цените. Това, което направиха беше да сложат в пенсиите добавките, които ние дадохме покрай ковид кризата. Тези хора крадат от нашето бъдеще - разходите, които направиха в скоро време ще трябва да се финансират или с данъци, или със заеми. Икономическият растеж, за който говорят е само от ръста на тока и производството на оръжия. Получихме България на двойния морал. Политиката не е едно, две рекламни изречения, снимки или статус във фейсбук. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Добрич. 

 

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Скрийншот/Facebook

В срещите често казвате, че Добрич е изоставен, че не е приоритет. Затова аз днес поканих всички тези мои колеги - нека чуем вашите аплодисменти за нашите прекрасни министри - за Красен Кралев, за Росен Желязков, за проф. Костадин Ангелов, за Даниел Митов, за Деси Атанасова, добави Сачева. С нас е и нашият евродепутат Емил Радев, който винаги подкрепя нашите каузи. Благодаря и на председателя на СДС Румен Христов, който е с нас. 

 

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Скрийншот/Facebook

Използвайте оставащите два дни за това повече хора да ни подкрепят с бюлетина номер 2, за да се поздравим за стабилна България отново, призова водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Добрич. 

 

Десислава Атанасова благодаря за топлото посрещане. "Сигурна съм, че с подобна подкрепа, с подобно доверие, няма нито една друга алтернатива на ГЕРБ-СДС не само в Добрич, но и в цялата страна", заяви тя.

 

Последните две години България загуби посоката. България не е на кръстопът, тя е в задънена улица - в политическа, финансова и инфлационна криза. Две години, в които символ на управлението на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков бе аматьорството. Не може да позволим това повече да продължава. Аз съм убедена, че хората в оставащите няколко дни до неделя добре ще премислят това, което им се случва. Това, че 80 % от българите се лишават от храна, че хората по малките населени места нямат дърва за огрев. Или ако ги има, те са на непосилни цени. Това, че всички инфраструктурни обекти в цялата страна буквално са зарязани. Няма една чешмичка построена. Пълен застой във всички сектори на обществения живот", изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в 48-то НС. 

 

Две години, в които образованието не беше приоритет - за Асен Василев учителките трябваше да нямат дупки на чорапогащите. Две години, в които не се отделяше внимание на здравеопазването. Две години, в които Бойко Рашков посвещаваше на репресии и преследвания, вместо да се занимава със сигурността и спокойствието на българите. Това не може да продължи. Няма как да продължи, категорично заяви тя. 

 

Няма как тези, които говореха за нулева толерантност към корупцията да продължат да извършват шуробаджанашки назначения, да плащат с нашите пари за услуги под грешен ъгъл, да продължи харченето на 9 млрд. за 9 дни, добави Десислава Атанасова. 

 

Стойка Кръстева
Стойка Кръстева Източник: Скрийншот/Facebook

Спортистката Стойка Кръстева заяви, че не иска детето й да напусне страната и да забрави корените си. "Затова съм тук - за да подкрепя партията, която може да направи България отново силна, можеща, прославена държава, както спортът ни прославя. Да бъдем едни от водещите. Затова на 2 април, не случайно бюлетината е с номер 2 - гласувайте с бюлетина № 2", призова Кръстева. 

 

Емил Радев
Емил Радев Източник: Скрийншот/Facebook

Евродепутатът Емил Радев заяви, че пълната зала е ясен знак за подкрепата, а отборът на ГЕРБ-СДС има един силен водач в Добрич в лицето на Деница Сачева. "България е зациклила в проблеми и експерименти. Това е видно за нашите партньори отвън. Две години се нагледахме на шарлатания, превърнаха държавните стурктури в инструменти за политическа репресия. Хора, които ще останат в историята с един парапет. Инфраструктурните инвестиции напълно секнаха, европейските проекти бяха спрени", подчерта евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ-СДС. 

 

Всичко това подронва имиджа на страната ни и подхранва евроскептицизма. Колкото по-малко популисти и случайни хора влизат в политиката, толкова е по-голям шанса да се състави правителство. Правилният избор е с бюлетина № 2, за силния отбор на ГЕРБ-СДС, призова Емил Радев. 

 

Румен Христов
Румен Христов Източник: Скрийншот/Facebook

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че като бивш земеделски министър ще отговори на днешните протести на зърнопроизводителите. "Защо стигнахме дотук? Нашите умници от ПП забраниха износа миналата година, тогава цената беше 800 лв/т. И започнаха с номерата - с фитосанитарния контрол, камионите стояха на КПП. Затова сега имаме 1 млн. тона зърно в складовете, а цената му е 400-450 лв. Това е резултат от решенията на променкаджиите. Цялата им работа за тези 7 месеца беше хаос. Те трябва да си отидат, защото не заслужават да управляват България. А те не заслужават да управляват, защото не могат. Провалите са във всички сектори. За разлика от тях, г-н Борисов казва: "Аз знам как", заяви председателят на СДС. 

 

Деница Сачева даде думата на Даниел Митов, водач на листата в МИР-Варна. "Каквото и да ви се говори, каквото и да слушате по телевизиите, ние сме отбор, който е тръгнал за победа, знае как се управлява и сме единствените, които можем да извадим България от кризата, в която е затънала. Вие знаете много добре, че зърнарите протестират не от добро. Зърненият сектор беше един от най-успешните сектори, за който се смяташе, че който и да управлява, не може да забуксува. Те ("Промяната", бел. ред.) успяха и това да съсипят. До каквото се докоснаха тези го провалиха. Защото са нарциси, които всеки път обясняват, че се готвят за нещо добро. И в момента, в който не си съгласен, те обявяват за опасен и вреден. Тези са по-опасни от комунистите и фашистите", подчерта бившият външен министър. 

 

Делят непрекъснато хората на свестни и несвестни, защото този нарцисизъм, който имат води до претенции за лиценз, за някакво морално превъзходство. Хайде да я спрем тази "Промяна", а? Предлагам тази "Промяна" да приключи", призова Митов. 

 

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Скрийншот/Facebook

"Онзи ден Киро е в Нидерландия и казва - "Тук горе е Ицо Хазарта, с няколкостотин души". После след час се оказва, че Хазарта е в Лондон! Каква е тази патологична нужда да се лъже? Това е някакъв медицински случай", възмути се Митов. 

 

Красен Кралев заяви, че всичко каквото е трябвало са обяснили на хората. "Не видях нашите опоненти да се срещат с хората. Две години имаше брутално отношение към спорта, обявиха тотална война на всички спортни организации. Нито един лев повече не дадоха за клубовете, воюваха с президенти на клубове. Представяте ли си, ако по наше време бяхме дали 2 млн. лева за плакатчета в метрото!? Представяте ли си наш министър да беше дал 93 000 лева за травестит шоу!?. Националните телевизии са зад тях, очакват благодарение продажността на десетина журналисти пак да се намърдат в МС. Нанесоха огромни щети. Справихме се с управлението на Станишев, с това на Орешарски, но сега положението е доста по-тежко оттогава. Но пак ще се справим. Нашата мисия е да върнем нормалността в България", завърши Кралев. 

 

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Скрийншот/Facebook

Проф. Костадин Ангелов изказа подкрепата си за звездния отбор на ГЕРБ-СДС, който на 2 април ще спечели. "Днес г-ца Бориславова излъга за много неща - че сестра й, работела в ковид отделение, а тя отдавна беше заминала в чужбина. Каква може да е ценностната система на човек, който лъже и въвлича в лъжите си семейството си? Но стига толкова", подчерта проф. Ангелов. 

 

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: Скрийншот/Facebook

Дадохме възможност в Добрич да се разкрие филиал за медицински сестри - това гарантира бъдещето на болницата в града. Но оставаме длъжници на медиците, които работят в тази болница. Казват "Има как". Не, няма как. Медиците в Добрич още не са си получили обещаните заплати. Знаем как да го направим. На 2 април гласувайте с бюлетина № 2, за да върнем нормалността, заяви бившият здравен министър. 

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот/Facebook

Росен Желязков изтъкна, че ще говори от сърце, без предварителна подготовка. "Искам да ви кажа нещо, което е свързано с доверието. Искаме вашето доверие, за да получим първия проучвателен мандат, за да съставим правителство. Оставихме в сметките пари за изграждането на АМ "Хемус". Тези пари ги няма, изчезнаха. Европейско финансиране за магистрали повече няма да има. Национално финансиране - трудно. Аз съм сигурен, че след време, който управлява, ще заговори за концесиониране на магистралите. Ние още през 2014 г. в два меморандума с румънското правителство се договорихме за трети мост на едно от петте места, които бяхме определили. Заради политическата конюнктура при съседите това не можа да се реализира. Видяхме какво се случи след това. Парите за пътната инфраструктура изчезнаха, за жп инфраструктурата се забавиха, средствата за мостове и тунели търсят своите източници, а ние сме на оня кръстопът, на който говорим за дефицит и заеми, които ще задлъжнят следващите поколения. Ние сме задължени да съставим правителство и ще се справим отново - ще преведем българите през тази поредна криза", категоричен бе бившият транспортен министър.  

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че стремежът трябва да е в посока в малките населени места да има същите условия като в големите, за да останат хората там. "Сутринта гледах дебата и очаквах така, както ние подходихме - най-сериозните хора изпратихме - така да направят и от "Промяната". Нашите се представиха добре. Татко Петко заплашва журналисти да бие, притиска медии - но тази медия (ПИК, бел. ред.) не е от техните. Затова няма никаква реакция. Ако беше срещу техните медии, щеше да е такъв вой", възмути се бившият премиер. 

 

"Моята сестра не избяга, тя се занимава с ей такива деца, каквито са тук. Сестра ми работи с доц. Мангъров. Хиляди бебета е излекувала и отгледала. И на Найо Тицин децата, и на бившия председател на СДС. И в един момент се оказваше, че ние сме политически противници с тях, но имат доверие на сестра ми", добави Борисов. 

 

"И аз можех да избягам навремето през 1987 г. в Япония. Но аз останах, за да направя АМ "Тракия", АМ "Хемус - щеше вече да е до Полски Тръмбеш, и Добрич щеше да стои другояче на картата".

 

Сутринта гледах тези линийки - аз съм особено притеснен, когато жени започнат да мерят с линийки - какво искат да кажат? Аз съм готов оттук до София да мерим с линийка асфалта. Всеки ден са с някакви линийки. Абе, заведете ме някъде, където вие сте построили нещо, да дойдем иние с нашите линийки - 25-30 см - да видим как сте го направили", пошегува се Бойко Борисов. 

 

Ами тези хора извадиха от всеки ваш джоб по 1 лв. на литър, една година. При нас 2,25 литър, при тях почти 4 лв. - как ще се покаже това с линийка. Говорят за привнесена инфлация - не от незнание спряха износа. Докато спря износа Асен Василев, неговите фирми изнасяха на 800 лв./т. Далавера огромна! И през цялото това време всички тези честни, искрени, открити, прозрачни медии си мълчаха, изтъкна бившият министър-председател. 

 

Хората слушат, че са по-добре, отиват в магазина и виждат, че са по-зле. Същото и с горивата - при тях е било с лев отгове, сега е с лев надолу, кога е по-добре, подчерта Борисов. 

 

Три пъти Асен Василев е министър на финансите, три бюджета направи и три пъти ги преправят. Чудовищната война в Украйна е добре за България - изнасяме ток, ВПК изнася оръжие. "Промяната" в Разград са кръгът "Агнешки главички". В един и същ ден Корнелия казва - "Едно патронче не сме дали". В същия ден Кирил Петков казва - "Ние спасихме Украйна с износ на оръжие и боеприпаси". Но нито един журналист не отиде при тях, да направи интервю, да разнищи, да ги пита кой казва истината, заяви Борисов. 

 

Аз съм 100 процента да помагаме на Украйна, но не на контрабандата на зърно, защото те убиват нашия бизнес. Ще отида в Брюксел и ще кажа - "Зелен коридор, но полиция, която да съпровожда камионите директно да отидат в Турция". Тази война трябва ден по-рано да свърши. Асен Василев с неговите фирми направиха огромни разлики в износа на зърното - 800 лв/т, тази която си донесе рушвета, тя първа минава. Но няма разследващи журналисти това да го разследват, възмутено заяви бившият премиер. 

 

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени