Бойко Борисов в Добрич: Не можеш да изкараш ГЕРБ по-слаби от ППДБ, след като ние имаме 1499 съветници, а те - 396 (ВИДЕО)

Сглобката е повече от представителна, но всяка партия е свободна да прави каквото желае

Бойко Борисов в Добри(ч
Бойко Борисов в Добри(ч Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на посещение в Добрич. Бившият премиер се снима със симпатизанти и деца в центъра на града. Борисов е там, за да подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Добрич Красимир Николов, който е на балотаж срещу Йордан Йорданов. Заедно с него е народният представител от района Деница Сачева.

 

"Обиколих днес бая места, мисля, че в Шумен направих малко промени - смених областните ръководители. Ако искат още да се противопоставят, да се противопоставят. Толкова много сме направили в Шумен, затова си мисля, че е грехота заради партийни междуособици да сме втори в момента", каза Борисов.

 

"Във Варна има пределна мобилизация. Всичко, което е направено, се вижда. Има корекции, които Портних ги разбра и повече грешки няма да се допускат", подчерта той.

 

"Знаете ли колко местни депутати има ГЕРБ - 1499. Един не ни е стигнал да сме 1500. А на колегите от ПП-ДБ четири, за да са 400 - имат 396. Ако бяхме положили още малко усилия да ги закръглим, щяхме да имаме общо 1900", обърна се Борисов към новоизбраните общинари в Добрич.

 

"БСП имат 740, ДПС - 964, "Възраждане" - 199. Това е. 537 094 са гласували за нас, срещу 273 хил. за ПП-ДБ. Може да се гордеете", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Добрич.", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Може да се гордеете. Знам колко им е неприятно на сутрешните водещи, защото цифрите са неумолими. Не може да изкараш ГЕРБ по-слаби от ППДБ. След като от нас не е поискано да подкрепяме никого, а и нас никой не ни е казал, че ще ни подкрепя, всяка партия е свободна да подкрепя, когото пожелае", сподели Борисов.

 

"Сглобката, като представителност на хората, които я представляват, е повече от представителна. И вече тук трябваше да разсъждаваме защо е ниска избирателната активност, защо не успяваме да убедим хората, че това, което правим, е правилно. Сега ни е необходима пълна мобилизация", отсече той.

 

Депутатът Деница Сачева и кандидатът за кмет Красимир Николов
Депутатът Деница Сачева и кандидатът за кмет Красимир Николов Източник: Скрийншот видео кадър

"Ако си изберат модела "Йорданов", ще фалират и след това ще се молят на Краси да стане кмет. Ако искат да продължи това, няма да има нито факултет, нито университет, нито каквото и да е било", обяви председателят на ГЕРБ. "Има една стена с направеното от нас. Да видим какво са направили другите. Три години са минали, три години безвремие", каза още Борисов.

 

Сачева посочи, че най-голямата група съветници в Общинския съвет на Добрич е на ГЕРБ. Те имат 11 души, ПП-ДБ имат 9, а групата на кмета е от 6 съветника. "Без ГЕРБ на практика не могат да се взимат никакви решение, без нашата подкрепа", отбеляза Сачева.

 

В ромските махали - 2 гласа за нас,109 за кмета, подчерта Сачева. И добави, че ако има стимулиране на някого, то е за него. Борисов отбеляза, че го има и това, но в момента корпоративният вот е по-опасен за България.

 

"Фирми и бизнес организации, те си знаят, че имат 200 работници и трябва да им излязат 200 гласа. Няма къде да ходят. Това е по-опасното, което се получава", смята лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени