Деница Сачева: Ако съставим кабинет, ще възстановим веднага работата по големите инфраструктурни проекти

Акценти в програмата ни са инвестиции в реконструкция на остарялата ВиК мрежа, добавя тя

Деница Сачева на среща с Камарата на строителите-Добрич
Деница Сачева на среща с Камарата на строителите-Добрич

"На срещата с представители на Камарата на строителите в Добрич ги уверих, че при управление на ГЕРБ строителството на сгради и пътища ще продължи. Акценти в програмата ни са инвестиции в реконструкция на остарялата ВиК мрежа и подобряване на ВиК услугите за гражданите". Това написа в профила си във Фейсбук бившият социален министър и настоящ кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

 

"В края на мандата ни започнахме подготовка за изцяло нов закон за ВиК и за създаване на ВиК холдинг, който централизирано да купува ток за ВиК дружествата. Служебното правителство обаче спря този проект. Спря и разговорите с ЕК за т.нар. механизъм за капацитет, който щеше да гарантира по-ниски цени на тока, макар и под влиянието на международните пазари", припомни тя.

 

"Подкрепяме идеята да има компенсации за бизнеса, но 120 лв. са недостатъчни. Те могат да се изплащат сега и не е нужна поредна актуализация на бюджета. Друг е въпросът, защо служебният кабинет не ги включи в сегашната, както ние настоявахме. Програмата за саниране трябва да продължи без съфинансиране, каквото е предвидил служебният кабинет в Плана за възстановяване и устойчивост. Направена така програмата няма да проработи. Ако хората ни гласуват доверие и успеем да съставим кабинет, ще възстановим веднага работата по големите инфраструктурни проекти като АМ "Хемус". Тя е стратегическа за бизнеса, за туризма, но не и за служебното правителство", увери тя.

 

Като народни представители успяхме да им упражним натиск и част от пътищата, като Добрич-Албена, са включени в плановете за ремонт. Над 35 км от пътната мрежа в областта е реновирана или предстои да се реновира до средата на 2022 г. За други близо 92 км Агенция "Пътна инфраструктура" е възложила изработване на технически проекти за основен или превантивен ремонт, пише още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич.

 

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени