Деница Сачева: До 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни

Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат достатъчно ясна заявка за това каква промяна сме готови да наложим

Деница Сачева се срещна с общинските ръководители на ГЕРБ в област Добрич
Деница Сачева се срещна с общинските ръководители на ГЕРБ в област Добрич Източник: ПП ГЕРБ

"Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни". Това заяви пред БНР Деница Сачева, социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич. По думите ѝ ситуацията е трудна заради пандемията и затова са нужни знаещи и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите: "Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има съмнение в почтеността им", подчерта тя, обяснявайки аргументите за посочване на хората, които ще влязат в партийните листи за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Сачева подчерта, че реденето на листи е екипна дейност в ГЕРБ и мнението на областните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение. "Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат достатъчно ясна заявка за това каква промяна сме готови да наложим", категорична беше тя. 

 

Служебно правителство, което да ревизира управлението на ГЕРБ, не плаши управляващите. "Не мисля, че създаваме след себе си каквито и да било факти за притеснение", подчерта Сачева. Във връзка с критиките, които е отправяла към ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, преди да влезе в правителството и в партията, Деница Сачева заяви, че нещата се развиват, а и от ГЕРБ са си тръгнали много хора. Тя добави, че свободно и убедено може да защитава сегашните политики в социалната сфера и в областта на образованието. "Представяте ли си, ако в момента имахме служебно правителство, как щяха да бъдат реализирани една голяма част от мерките, значителна част от които се реализират чрез законодателството", каза още министър Сачева и подчерта, че необходимостта от действащ парламент е бил основният ѝ аргумент, с който е защитавала смисъла от оставането на кабинета "Борисов-3" на власт въпреки активните протести през лятото, които настояваха за оставката на премиера. "Това е и върховенството на закона - едно избрано правителство да завърши мандата си. ... Смятам, че мнението ми от лятото доказа правотата си в хода на законодателния процес и на мерките, които се взеха по-късно", каза тя.

Според Деница Сачева няма въпроси в парламента, на които да не са получени ясни отговори, дори и от премиера Бойко Борисов. "Не мисля, че има въпроси, на които ние не отговаряме. Даваме цялата информация, която е необходима".

 

Премиерът не взема еднолични решения по отношение на мерките, категорична беше министър Сачева. "Ние се събираме всяка седмица, разговаряме и специално мерките за 24 лева и за 75:0 са предложения на Министерството на социалната политика. Включително и 50 лева за пенсионерите бяха въпрос на обща дискусия, на която присъствахме с министрите на финансите и здравеопазването, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Напоследък дори всеки понеделник се събираме и коментираме мерките", обясни Сачева.хКато фетиш определи тя джипката, с която премиерът обикаля страната, и каза, че се е возила в нея. "Ние, които работим в правителството, не мислим, че това заслужава коментар в такава степен".

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени