Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ запази 300 000 работни места в пандемията, мерките сега не работят

Вместо да се занимават с изчегъртване, властимащите можеха да надградят направеното от ГЕРБ, каза Деница Сачева

Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов в Добрич
Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов в Добрич Източник: ПП ГЕРБ

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и Добрич проф. Костадин Ангелов и Деница Сачева, заедно с кандидата от великотърновската листа Росица Димитрова и кмета Даниел Панов посетиха най-новия център за комплексни социални услуги в старопрестолния град. За хората, които се нуждаят от подкрепа, е създадена среда, която е максимално близка до семейната.

 

"Старата столица е еталон в България за предлагани социални услуги, в грижата за хора от всички уязвими групи. Посетил съм доста подобни институции в страната – това, което видях във Велико Търново, наистина ме впечатли. Условията са много добри, за първи път видях как се полагат грижи за деца със специални образователни потребности. Като лекар съм сигурен, че те получават точно тази грижа, от която имат нужда и това е широко отворена врата за тях към бъдещето", коментира проф. Костадин Ангелов.

 

Той подчерта, че двигателят на всичко, което се случва в сферата на социалните услуги във Велико Търново е Росица Димитрова. В управленската програма на ГЕРБ е предвидено продължаване на инвестициите в изграждане на модерни социални услуги с все по-високо качество, програми за кариерно развитие, по-добро заплащане на социалните работници и служители, както и цялостна реформа на социалната система за по-ефективна и целенасочена подкрепа за хората с увреждания и тяхната интеграция.

 

ГЕРБ предвижда инициативите и програмата в подкрепа на занаятчиите да продължи и в бъдещ управленски мандат. Това Деница Сачева и Костадин Ангелов на среща със занаятчиите от Самоводската чаршия във Велико Търново. Заедно с тях бяха кметът Даниел Панов и кандидатите Димитър Николов, Росица Димитрова и Георги Тодоров.

 

Правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов отпусна 420 000 лева подкрепа за петте ариални занаятчийски комплекса в България, сред които е и Улицата на занаятите във Велико Търново, посочи Сачева. Тя припомни, че инициативата бе подета от кмета Даниел Панов. Мярката бе пример, че при управлението на ГЕРБ държавата мислеше за всички видове професии и сектори, запазени са били 300 000 работни места и доходите на хората, а икономиката също е била значително изсветлена. Днес, заради липсата на работещи мерки безработицата плавно расте.

 

"Занаятчиите отново се нуждаят от подкрепа, защото сме в период, в който туризмът търпи ограничения заради пандемичната вълна. Трябва да има работещи мерки за всички", подчерта Деница Сачева. От мерките сега е останала единствено 60/40, при това – с неизпълними условия. Не действа нито формата за подкрепа 80/20 за туризма и транспорта, нито 75/0, която бе много важна и за образователните центрове, и за събитийната и развлекателната индустрия.

 

"За нас е неприемливо, че летният сезон бе пропуснат. Вместо да се занимават с изчегъртване, властимащите можеха да надградят направеното от ГЕРБ", завърши Деница Сачева. Малките ученици трябва да се върнат в клас, а детските градини и яслите да не бъдат затваряни, категоричен е проф. Костадин Ангелов. По думите му, за ГЕРБ образованието, здравеопазването, културата и спортът са национални приоритети и тези сектори трябва да останат отворени, въпреки пандемичната вълна. Ротацията за присъственото обучение на по-големите ученици също се доказа като работещ модел, когато заболеваемостта е висока.

 

Проф. Ангелов обясни, че отварянето на училищата вдига с 25% заболелите, но това може да компенсирано с адекватни мерки и контрол при останалите сектори. Цяло лято обаче за учениците не бе направено нищо, а в плана на Министерски съвет от 18 юли тестването на учениците изобщо не е записано. Всичко това показва, че за обучението изобщо не е мислено, подчерта Костадин Ангелов. Хаосът с доставките на тестове е показателен за хаотичните и панически действия на служебния кабинет, който не познава нито нормативната уредба, нито системата на образованието и здравеопазването. Единственият резултат е напрежение и разделение сред учителите и родителите, завърши той.  

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени