Деница Сачева: Избирателите ще решат каква ще е ролята на Борисов

Според нея докладът на Държавния департамент на САЩ, който излезе през изминалата седмица, е изключително притеснителен

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

Последните дни преди изборите винаги са най-интензивни. От тях има най-големи очаквания да мобилизират както твърдите ядра, така и хората, които се колебаят. Надяваме се в оставащите пет дни до вота да успеем да убедим колебаещите се, че България трябва да има стабилно правителство и страната трябва да се върне на пътя на стабилността, а коалицията ГЕРБ-СДС притежава опит, знания, добър отбор и добра програма за целта. Това заяви в студиото на NOVA Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, водач на листата на коалицията в МИР-Добрич.

.

По думите ѝ през последните две години България е експериментирала достатъчно. "Крайно време е да се състави правителство, това очакват и хората. Посланието на тези избори е много ясно – трябва да се хванем за ръце и да работим заедно”, посочи тя.

 

Тя коментира и ролята на Бойко Борисов в политиката и евентуалната възможност той да поведе отново кабинет на ГЕРБ, ако партията е първа политическа сила. Ролята на г-н Борисов  се определя от избирателите. При предишните четири вота стана ясно, че Бойко Борисов е лидер и без ГЕРБ няма как да има нито стабилно управление, нито стабилна политика в България, допълни Сачева.

 

"Дали сме твърда заявка, че ще работим твърдо за съдебна реформа. Когато този законопроект влезе в следващото НС – той ще бъде гласуван с гласовете на ГЕРБ-СДС. Без нашите гласове този законопроект няма как да бъде приет”, заяви Сачева.

 

Според нея докладът на Държавния департамент на САЩ, който излезе през изминалата седмица, е изключително притеснителен. "Той е за 2022 година и в него ясно се казва, че през тази конкретна година, в която не управлява ГЕРБ, има корупция по високите етажи в правителството и на държавната администрация. Така че хората, които дойдоха с лозунгите за нулева толерантност към корупцията, трябва да дават повече отговори”, завърши тя.

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени