Деница Сачева: Вече шест месеца виждаме какво бъдеще предлагат служебното правителство и другите партии

Областният координатор Деница Сачева се срещна с младежите от ГЕРБ-Добрич

Деница Сачева на среща с МГЕРБ-Добрич
Деница Сачева на среща с МГЕРБ-Добрич Източник: ПП ГЕРБ

"Вече шест месеца виждаме какво бъдеще предлагат служебното правителство и другите партии. Предните Народни събрания не произведоха никакви решения за хората. Вместо това се хвърляха безпочвени обвинения и се правеше шоу. Министрите бяха заети да изчегъртват и проспаха идващата нова Ковид вълна и скока в цените на тока, газа и хранителните продукти".

 

Това заяви областният координатор Деница Сачева пред младежите от ГЕРБ-Добрич на среща, която се проведе в офиса на партията. Според нея новото "нормално", което се прокламираше с вдигнат юмрук, са наслагващи се кризи – здравна, икономическа и ценова. "Бизнесът и обществото вече се задъхват", посочи тя и изрази надежда хората да направят разлика между начина на взимане на решения и експертизата на настоящите управляващи и на министрите на ГЕРБ.

 

Сачева призова младежите да предават посланията на партията за развитието на региона и страната. "Сега никой не говори за повишаване на доходите. За нас това е основен приоритет. Отново поставяме образованието в центъра, като ще продължим да влагаме средства в модернизиране на професионалното образование и връзката с пазара на труда", подчерта областният координатор на ГЕРБ.

 

В програмата на партията е залегнала програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да им поеме 60% от осигурителния доход за 1 г. Предвижда се здравните вноски на новоприетите студенти да бъдат поети от бюджета за периода между завършване на училище и започване на лекции в университета.

 

Ще бъдат идентифицирани 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят. Придобитите им извън училище умения ще бъдат валидирани, за да влязат бързо на пазара на труда. В края на срещата беше взето решение за разкриване на младежка структура на ГЕРБ и в Добричка община. Нейн председател ще бъде Благовест Димов.

Още от "Добрич"

Последни новини

Най-четени