Добрич посреща за трети път Ретро парад на стари автомобили

Специален гост на тазгодишното издание е кметът на град Лозница, който ще участва с Трабант 601

Ретро парад - Добрич
Ретро парад - Добрич Източник: Община Добрич

На 14 август 2021 г. в Добрич за трета поредна година ще се проведе Ретро парад на стари автомобили, организиран от Авто-мото клуб "Толбухин" със съдействието на Община Добрич.  Всяка година в събитието участват много автомобили, като организаторите се опитват да разнообразяват моделите и марките, за да привличат интереса на публиката, информират от местната администрация. Както и предните години в парада ще участват автомобили от марките Порше, Мустанг, Трабант, Форд и Опел, като гвоздей на програмата ще е участието на модела ГАЗ 22 – Волга (линейка), която ще пристигне от София.


В тазгодишното издание ще се включи и селскостопанска техника - трактор Дойц (1951 г.) предоставен за участие в парада от Алекси Алексиев, който е получил техниката като дарение за 60-та си годишнина от фамилия Алексиеви. И верижен трактор Булгар TL 30А, чието производство е започнало в град Карлово пред 1964 година. Техниката се е ползвала в лозарството и овощарството.


Тази година зрителите на изложението ще могат да видят и 9-цилиндров самолетен двигател, който е бил използван от българската авиация през 60-70-те години на миналия век в селското стопанство. Специален гост на тазгодишното издание е кметът на град Лозница, който ще участва с Трабант 601.


Автомобилите ще започнат да се събират в градски парк "Свети Георги" от 10.30 ч. Парадът ще бъде тържествено открит в 12.00 часа, а награждаването на победителите ще бъде в 14.00 часа.

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени