Капитанът на "VeraSU" и помощникът му остават в ареста

Състав на Варненският апелативен съд потвърди мерките им за неотклонение

Потъващият кораб
Потъващият кораб

Състав на Варненският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на капитана на Вера Су Хайдар Ергюн и помощник капитана Кемал Айхан.

 

Капитанът каза, че за първи път от 40 години напуска кораба и че това е тежко за него. И двамата адвокати представиха договори за наем на имоти, където могат да останат под домашен арест, но това не беше уважено от съда.

 

Варненският апелативен съд днес гледа жалбите срещу определените от Окръжния съд в Добрич мерки за неотклонение "задържане под стража", Камен бряг. Хайдар Е. и Кемал А. са привлечени като обвиняеми за това, че на 20 септември 2021 г., в акваторията на Черно море, в района между село Камен бряг и КК "Русалка" са допуснали да заседне корабът Вера Су, плаващ под панамски флаг.

 

С това е била създадена опасност за живота на други лица и за значително повреждане на чужд имот. Досъдебното производство е по описа на Националната следствена служба.

Още от "Добрич"

Прокурори от ОП и от РП в Добрич се включиха в инициатива на общината по случай Международния ден за безопасен интернет

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет, и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени