Корабът "VeraSU" потъва! Както България под гнета на хунтата на Радев

Според експертите по морска екология има вероятност за много големи щети от товара на кораба

Потъващият кораб Вера Су
Потъващият кораб Вера Су Източник: bTV

Потънала е част от кораба Vera Su, който заседна край Камен бряг, съобщи bTV. Спасителни екипи наблюдават за пореден ден плавателния съд, без да предприемат абсолютно нищо и това продължава вече почти три седмици. 

 

Според "супергероите" от Министерството на транспорта "няма начин корабът д апотъне, защото се е вклинил в скалите". Вероятността това да се случи има и тя не е само, ако корабът се разцепи. Вълните вече заливат каютите на моряците и наполовина плавателният съд е потопен.

 

От Министерството на транспорта продължават да настояват, че няма опасност товарът да се изсипе. Известният местен рибар Сорик от близкото село Българево всеки ден идва да наблюдава какво се случва с кораба. От 20 дни не може да посещава любимите си места за риболов в района на Яйлата.

 

"Други корабчета идват, които точиха горивото на кораба. За да не пречим на тяхната работа, ловим риба във Варненски залив", обяснява рибарят пред bTV. Според експертите по морска екология има вероятност за много големи щети от товара на кораба. По думите на гл. ас. Димитър Беров от БАН, ако азотните торове, които са на борда на кораба, се разтворят и влязат във водата, ще се превърнат в източник на замърсяване с азотни компоненти, които са един от основните причини за екологични проблеми по нашето крайбрежие.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени