Областният председател на БСП в Добрич подаде оставка и нарече резултата на социалистите "провал"

Той прогнозира, че ще бъде съставено правителство, но БСП няма да бъде част от него

Румен Мунтянов
Румен Мунтянов

Председателят на областната структура на БСП Добрич Румен Мунтянов е подал оставка на снощното заседание на партията. Пред радио "Добруджа" той обясни, че резултатите на социалистите са провал и заяви, че решението му е базирано на глобалните данни, а не на постигнатото в Добрич.

 

Спад има и в доверието към партията в града, но то не е много различно от предишния вот. Сега подкрепата към БСП в Добрич е 13, 97%, на предишните избори са ги подкрепили 14, 52 на сто, а през април миналата година цифрата е била 19, 33. "Партията не съумява да задържи едно стабилно мнозинство, а по-скоро има тенденция на намаляване на симпатизантите, на хората, които се припознават в лявата идея. Не приемам до голяма степен това, което се случва национално, респективно и на местно ниво", казва той. 

 

Мунтянов, който е политолог по образование, смята, че БСП биха могли да седнат на масата на преговори с ГЕРБ, но това според него е краен вариант. Той все пак прогнозира, че ще бъде съставено правителство, но БСП няма да бъде част от него.

 

"Разумът в тази ситуация изисква макар и дори в непълен хоризонт, да има правителство, което да предприеме съответните мерки, защото нещата, които се случват в и извън страната, не са за подценяване", коментира още той. 

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени