Полицейска акция срещу нарушителите на пътя в Добричко

Главният път между Балчик и Каварна буквално е обграден от полиция

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: МВР

Полицейска акция се провежда в област Добрич срещу нарушителите на пътя. В този час районът на село Топола край Каварна е обграден от полиция.

 

"От рано сутринта на територията на цялата област Добрич е вход в специализирана полицейска операция по спазване правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността. Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Добрич, в проверката участват и представители на други институции, като агенция Митници, агенция Път на инфраструктура, изпълнителна агенция Автомобилна администрация", заяви пред NOVA главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор Пътна полиция-Добрич.

 

"Водачите задължително се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за документи, притежание на съответното свидетелство за управление, задължително се проверява за застраховка  гражданска отговорност, преминат задължителен технически преглед. Колегите от другите институции извършват проверки в сферата на своите компетентности, като Агенция пътна инфраструктура - контрол по отношение на теглата. Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е установяване на водачи, управляващи под въздействие на алкохол и наркотици, неправоспособни", заяви инспектор Минев.

 

"От началото на операцията до момента са установени трима водачи да управляват под въздействие на алкохол, като един от тях е с концентрация над 1,2 на хиляда, един водач под въздействие на наркотици и двама неправоспособни. Съставени са два акта и една глоба по фиш. Проверките продължават", заяви инспектор Минев.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени