Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за грабеж на пари от игрална зала в град Генерал Тошево

Взети са наличните от оборота на игралната зала пари в размер на около 5000 лева, както и метален сейф с 25 000 лева

Районна прокуратура-Добрич
Районна прокуратура-Добрич Източник: БТА

Районна прокуратура-Добрич задържа за срок до 72 часа двама мъже, обвинени за извършването на грабеж в съучастие от игрална зала в град Генерал Тошево. 37-годишният В.И. и 22-годишният К.М. са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл.198, ал. 4, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК. Те са добре известни на органите на реда и са осъждани за различни престъпления, сред които кражби и грабежи.

 

Около 03,00 часа на 29 януари 2024 г., след като изчакали всички посетители на игралната зала да напуснат обекта, двамата обвиняеми влезли. По-възрастният произвел изстрел с газов пистолет във въздуха и успял да изплаши крупието, което било на смяна в този момент. Съпротивата на жената била сломена със сила, тя била завързана, за да не сигнализира за грабежа.

 

В.И. и К.М. взели наличните от оборота на игралната зала пари в размер на около 5000 лева, преносим компютър и мобилния телефон на крупието. Намерили и метален сейф, в който според наличната до момента информация имало 25 000 лева, и го взели. Напуснали местопрестъплението и се разделили, като всеки се заел с различна задача по укриване на следите от престъплението и на ограбеното.

 

След като успяла да се освободи, жената подала сигнал. Незабавно е започната работа по разследване на случая и издирване на извършителите. Установена е съпричастността на двамата обвиняеми и на 30 януари В.И. и К.М. са задържани и привлечени в качеството им на обвиняеми.

 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата мъже,  като предстои искането да бъде разгледано от съда в рамките на днешния ден.

 

Подробности за случая бяха дадени на брифинг пред медиите от говорителя на районната прокуратура прокурор Даниел Илиев.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени