Разгъват над 20 километрова мартеница в Добрич

Мартеницата може да кандидатства за книгата на Гинес

Разгъват над 20 километрова мартеница в Добрич
Разгъват над 20 километрова мартеница в Добрич Източник: Zonanews

На 1 март на паметника на Хан Аспарух в Добрич на 8 специално приготвени дървени стойки ще бъде разгъната мартеница, изготвена от доброволци към младежкия Червен кръст в града с дължина над 20 км, съобщават "24 часа".


"Наблюдатели от Гинес няма да има, но специална комисия ще измери точно дължината на мартеницата, а със съставения протокол може да се кандидатства за рекордите на Гинес. От началото на февруари се изработва мартеницата. След като отправихме апел в социалните мрежи, заедно с нас плетоха деца от детски градини в Балчик, от домове за стари хора в Добричка област. Доброволци от младежкия Червен кръст откриха вретена на баби и прабаби и също участваха активно, след като в началото започнахме да работим мартеницата на ръка" – каза Александра Дралчева.


Тя съобщи още, че идеята е след време мартеницата да бъде продадена на търг, а със средствата от продажбата й да се финансират инициативи на младежкия Червен кръст-Добрич.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени