Специализиран екип от ВМС унищожи открития край Тюленово боеприпас и дрон

Това е направено с контролиран взрив в обезопасен район с радиус 150 м

Специализиран екип от ВМС унищожи открития край Тюленово боеприпас
Специализиран екип от ВМС унищожи открития край Тюленово боеприпас Източник: Пресцентър на МО

Специализираният екип от ВМС обезвреди в 11.00 ч. днес, 18 септември, боеприпаса, намерен тази нощ край Тюленово.

Сред получения сигнал, военнослужещите са извършили оглед на място, при който е установено, че към останките на дрона е прикрепен 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас.

 

Преценено е, че поради силно увреденото му състояние, преместването и превозването на боеприпаса до полигон или друго, подходящо за обезвреждане място е невъзможно.

 

Взето е решение минохвъргачният осколъчно-фугасен боеприпас да бъде унищожен на място, с контролиран взрив в обезопасен район с радиус 150 м.

Хората, обитаващи намиращите се в близост сгради, са предупредени за стриктно спазване на указаните им мерки за безопасност.

Още от "Добрич"

Борисов за зърнопроизводителите: Когато си получил пари от ЕК можеш ли да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал?

Използвам възможността да благодаря на Кирил Петков, на Асен Василев, на Христо Иванов, на Атанас Атанасов и на Пеевски, че с цялото законодателство, което приехме, беше свален мониторингът на България от ЕК, добави бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Добрич: Асен Василев с неговите фирми направиха огромни разлики в износа на зърното - продаваха на 800 л

Последните две години България загуби посоката. България не е на кръстопът, тя е в задънена улица - на политическа, финансова и инфлационна криза, каза Десислава Атанасова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени