Удължават с месец бедственото положение в местността "Яйлата" край заседналия кораб

Местността Яйлата обхваща национален археологически резерват и защитена местност

Заседналият кораб VeraSU
Заседналият кораб VeraSU Източник: Facebook/Nadja Ognjanova

Обявеното бедствено положение в местността Яйлата, край която заседна товарният кораб "Вера Су, се удължава с още месец. Това става ясно от нова заповед на кмета на община Каварна - Елена Балтаджиева. Указанието за новия срок на въведения режим за част от територията на общината влиза в сила от 7 октомври. За първи път мярката беше въведена на 30 септември и беше за срок от седем дни.

 

"Поради опасността за здравето и живота на корабния екипаж и за настъпването на значителни неблагоприятни последици за околната среда остава в сила въвеждането на общинския план за защита при бедствия, посочва Балтаджиева.

Мерките за временните ограничения ще се изпълняват от структури на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението, Областната дирекция на МВР в Добрич, Гранична полиция, община Каварна, ИА "Морска администрация и Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура.

 

Местността Яйлата обхваща национален археологически резерват и защитена местност. Достъпът до беше прекратен за всички с изключение на специалистите, ангажирани в дейностите.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени