Утре пристигат 15 бежанци от Украйна в Добрич

Кметът заяви, че община Добрич има готовност да помогне и за настаняване

Йордан Йорданов - Кмет на Община град Добрич
Йордан Йорданов - Кмет на Община град Добрич Източник: Община Добрич
"В понеделник в град Добрич пристигат 15 бежанци от Украйна, за които са подготвени жилища", с съобщи директорът на Областния съвет на Българския червен кръст д-р Артюн Еринозов, пише "24 часа". Необходими са храна и вода – добави той в апел към фирми и граждани. Предпочитани са пакетирани храни, варива, олио, ориз, консервирани месни и зеленчукови консерви и др. продукти. Засега идеята е да се приготвя топла храна на едно място и после да се разнася.
 
"В постоянни контакти сме с кмета на Добрич Йордан Йорданов. В неделя имахме последни доуточнения с областния управител Галин Господинов, за да протече нормално настаняването на украинците", каза още д-р Еринозов.
 
На телефона на оперативните дежурни в общината в Добрич се приемат сигнали за съдействие на украински граждани, намиращи се в Добрич или областта, съобщава кметът Йордан Йорданов чрез своя фейсбук профил. Телефонът, на който се приемат обаждания денонощно е 058 602 724. До момента няма постъпили сигнали – каза дежурният в общината.
 
Кметът заяви, че община Добрич има готовност да помогне и за настаняване. Той е разговарял с директора на Областния съвет на БЧК-Добрич, д-р Артюн Еринозов, за да бъде осигурена съвместно помощ на хората, които имат нужда. Община Добрич поддържа контакт с побратимените градове в Украйна – Измаил и Первомайск.
 
"В настоящата ситуация най-важно е да действаме координирано и адекватно", апелира Йорданов.
 
Междувременно от утре отпадат ограничителните мерки за учениците от 1-12 клас, съобщават от Регионалното управление на образованието. От понеделник на училище ще бъдат всички ученици от всички общини в областта, чрез тестване. На тестване нe подлежат учениците, които представят сертификат за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторен тест.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени