Бойко Борисов в Етъра: Ако политиката на Петков и Василев остане, чакайте през март да дойде МВФ и да поеме финансите ни (ВИДЕО)

Кирил Ананиев добави, че Асен Василев е най-некадърният финансов министър за годините на прехода

Бойко борисов в Етъра
Бойко борисов в Етъра Източник: Скрийншот/Facebook

Политиката на Киро и Асен ще доведе до фалита през 1997 г., следващото правитество майка му жална. Ето БВП е само 2 %. 800 млн. лева миналата седмица взе и "Булгаргаз". Станахме държава на дълговете (показва графиките с инфлацията). 12 г. ние това не го позволихме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в етнографския комплекс "Етъра" край Габрово.


Ако ние управляваме, тунелът под Шипка ще стане, защото е геостратегически проект. Ам "Хемус" е задължителна. Никой от вас не разбра къде отидоха другите 9 млрд. дълг. И нови 5 млрд. ще се теглят. Когато върнем тези над 20 млрд. заеми, тогава ще може да се говори за развитие. Това са ни причинили тези двамата, ако искате гласувайте пак за тях. Ако тази политика остане, от март нататък очаквам МВФ да дойде и да управлява финансите. Така не се управлява. Див популизъм, възмути се бившият премиер. 

 

 

Лично аз не съм оптимист за нищо, което ще се случи с България. Единственото оптимистично е да сме живи и здрави, Господ да ни пази. Това, което причиниха Киро и Асен на държавата е трудно да с епоправи, може да стане само с огромните усилия на всички България. 

 

Кирил Ананиев каза, че Асен Василев е най-некадърният финансов министър за годините на прехода. През цялото време имаше пълна лъжа, вкл. и за този заям, който е на висока цена. Нашите партньори от ЕС направиха в началото на годината много по-ефективни емисии - Асен Василев се оправдаваше с войната в Украйна. 

 

Бойко Борисов каза, че предишното управление е организирало кибератака в пощите, за да се забави изплащането на пенсиите, защото нямаше пари. Вие представяте ли си за международните пазари България какво е - една кървяща държава, която международните хиени я награбиха веднага. По наше време ни даваха пари с отрицателна лихва. Давали на пенсинорите - ама трябва да се изкарат тези пари, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Кирил Ананиев добави, че по време на правителствата на Борисов винаги е имало нисък дефицит, а сега те ще теглят 15 млрд. за години напред, без да се правят каквито и да е инвестиции. Ние сме теглили заеми, добави той, но нулеви лихви и сме ги ползвали за инвестиции, за строителство, а не за текущи разходи. 

 

В момента, ако народът има инстинкт трябва да осъзнае, че му се е случило нещо много лошо и да изиска от политиците програма за възстановяване. От всички политици, добави Борисов. Не свинско със зеле, тези и тавичката ще дадат на скраб, не да сготвят нещо в нея, заяви Борисов.  

 

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени