Гълъб Донев: И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух

Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки, заяви служебният премиер

Служебният премиер на връх Шипка
Служебният премиер на връх Шипка Източник: Пресцентър на МС

"Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни". Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в словото си за националния празник – 3 март, при тържественото му честване на връх Шипка.

"Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм с вяра в сърцето – смело, но тихо, защото под земята ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх", каза още премиерът.

Министър-председателят Гълъб Донев-1
Министър-председателят Гълъб Донев-1 Източник: Пресцентър на МС

"Днес, когато честваме 145 години от освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България. Помним и никога няма да забравим воините, които в Руско – турската освободителна за нас война, отдадоха живота си за нашата свобода", отбеляза още Гълъб Донев.

"Щом сте тук, значи България е в сърцето ви", обърна се премиера към стотиците хора, събрали се на връх Шипка за тържественото отбелязване на празника.

 

Гълъб Донев на Шипка
Гълъб Донев на Шипка Източник: Пресцентър на МС

"И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа, които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България", заяви служебният премиер Гълъб Донев навръх Шипка.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени