Николай Сираков, ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет

Ангажираме са да увеличаваме възнагражденията в сектор "Образование" с темп, изпреварващ увеличението на средната заплата за страната ,заяви Сираков

Николай Сираков се срещна с представители на Синдиката на българските учители към КНСБ-Габрово
Николай Сираков се срещна с представители на Синдиката на българските учители към КНСБ-Габрово Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатът за народен представител Николай Сираков се срещна с представители на Синдиката на българските учители към КНСБ-Габрово. Пред тях той декларира, че образованието продължава да бъде стратегически и национален приоритет както по отношение на възнагражденията на учителите, така и по отношение на инвестиции в образователна инфраструктура. В програмата на ГЕРБ е заложено повишаване на разходите за образование до 5 на сто от БВП, т.ч. и увеличаване на разходите за висшето образование до 1 на 100 от БВП.

 

"Ангажираме са да увеличаваме възнагражденията в сектора с темп, изпреварващ увеличението на средната заплата за страната, да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната и да повишим средната заплата във висшето образование до ниво от над 140% от средната за страната", обясни Николай Сираков.

 

Представителите на синдиката настояха да продължи провежданата досега политика в областта на образованието, както и да се помисли за учителите в предучилищното образование.

"Последната една година доказа, че това, което говорим отдавна – дигитално и дистанционно обучение, може да се реализира. Образователната система показа, че е гъвкава система, готова да посреща предизвикателства", коментира още Николай Сираков.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени