Областният управител на Габрово обмисля да съди Корнелия Нинова за клевета

Кристина Сидорова е член на БСП от 18 години. Била е народен представител в 44-ото народно събрание

Кристина Сидорова
Кристина Сидорова Източник: В. "Росица"

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова възнамерява да търси съдебна отговорност от лидера на БСП Корнелия Нинова. Причината - са вчерашните обвинения към областните управители на Габрово и Сливен, че на изборите са работили срещу БСП, "някои от тях за "Левицата". Нинова имала и доказателства за това.

 

Днес областният управител на Габрово Кристина Сидорова отрече да е помагала на една или друга политическа сила и поясни, че е работила за добрата организация на вота единствено според правомощията на областния управител. Сидорова нарече твърденията на Нинова "клеветнически".

 

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

"Обмислям да предприема съдебен иск и в съдебна зала тя да докаже това, което вчера каза за натиск върху държавни служители, за нарушения, които приписва на мен. В момента се съветвам с адвокати и вярвам, че справедливостта и истината ще възтържествуват и госпожа Нинова ще спре да лъже публично в национален ефир", каза пред БНР областният управител.

 

Кристина Сидорова е член на БСП от 18 години. Била е народен представител в 44-ото народно събрание, а преди това - общински съветник в Габрово. Тя е сред опозиционерите в партията и противник на политиката на Корнелия Нинова.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени