Партията на Васил Божков извършва нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Национална Априловската гимназия в Габрово

Сигналът е на ПП ГЕРБ

Агитационните материали на партията на Васил Божков върху паметника на Васил Априлов
Агитационните материали на партията на Васил Божков върху паметника на Васил Априлов Източник: ПП ГЕРБ

ГЕРБ-Габрово сигнализира за нерегламентирана агитация на паметника на Васил Априлов и пред входа на Национална Априловската гимназия, извършвана от партията на Васил Божков ПП "Гражданска платформа Българско лято".


Освен провеждането политическа агитация в разрез с нормативните разпоредби, от партията оскверняват и паметника с разполагането на агитационни материали до и върху него – партийни знамена, транспаранти, плакати. 


Агитационните материали се раздават в непосредствена близост до главния вход на един от символите на Габрово, Първото светско училище в България, каквато е Националната Априловска гимназия. Това е нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, се посочва в сигнала, изпратен до Районната избирателна комисия и до Община Габрово.


Това действие, освен, че представлява нерегламентирана агитация, извършена от ПП "Гражданска платформа Българско лято", представлява и грубо нарушение на Заповед №1300/08.06.2021г., т.1 от заповедта на Кмета на Община Габрово, се казва още в сигнала, към който са приложени и снимки за извършеното нарушение и посегателство към паметника светиня. 

 

Агитационните материали на партията на Васил Божков на входа на Националната Априловска гимназия
Агитационните материали на партията на Васил Божков на входа на Националната Априловска гимназия Източник: ПП ГЕРБ

 

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени