Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за пътнотранспортно произшествие с автобус, при което е настъпила смъртта на водача

Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово

Съдебна палата-Габрово
Съдебна палата-Габрово Източник: ПРБ

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово се води разследване за пътнотранспортно произшествие с автобус, при което е настъпила смъртта на водача.

 

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие, и се води за престъпление по чл. 343 ал. 1, б."в" във вр. с чл. 342 ал. 1 от НК за това, че на 23.11.2023 г., около 15,45 часа, в с. Гостилица, общ. Дряново, при управление на моторно превозно средство – автобус, управляван от правоспособен водач, са нарушени правилата за движение по пътищата, при което при мокра пътна настилка водачът напуснал пътната лента и се ударил в бетонни стълби на тротоара, с което е причинена смъртта на водача.

 

Неотложните следствени действия са извършени от екип на ОД на МВР Габрово. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза за установяване причината за смъртта на водача и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.    

 

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Габрово.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени