Силният отбор на ГЕРБ-Габрово – единственият съставен изцяло от местни кандидати

Водач е Томислав Дончев - вицепремиер, евродепутат, министър, кмет

Листата на ГЕРБ-СДС в Габрово
Листата на ГЕРБ-СДС в Габрово Източник: ПП ГЕРБ
Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: ПП ГЕРБ

Томислав Дончев
Вицепремиер, евродепутат, министър, кмет, човекът, на когото Габрово и страната дължат реалната възможност за възползване от средствата от Европейския съюз. Човекът, способен да се справя с предизвикателства – от тези в планината до предизвикателствата в политиката. Човекът, справил се с най-голямото предизвикателство в политиката – да остане здраво стъпил на земята, да постига и успява повече за другите, отколкото за себе си, да израства без да взема, а да дава. Човекът с морал в политиката. Завършва ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово. Придобива магистърска степен специалност "Философия" с втора специалност "Журналистика" и магистърска степен "Стопанско управление", както и допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия и високотехнологични бизнес инкубатори и паркове. Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера.

Вицепремиер в две правителства, в периода 2014-2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител в последното Народно събрание и през 2013-2014 г., министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010-2013г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г. Има журналистически и преподавателски опит.

 

Невена Минева
Невена Минева Източник: ПП ГЕРБ

Невена Минева
Заместник-кмет на Община Габрово, областен управител на Област Габрово в продължение на 4 години, юрист по образование, майка на две деца – Невена Минева доказа, че с присъщата й съпричастност и отдаденост, и придобитите от професионалното й развитие категоричност, отговорност и справедливост успешно работи за обществени каузи. Придобива магистърска степен по Право във Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий". Средното си образование завършва в Национална Априловска гимназия – Габрово специалност "Философия, социология, право". Притежава допълнителни квалификации към Института за политика – Обучение на политически лидери. Владее английски и руски език. Невена Минева започва кариерата си като адвокат на свободна практика към Габровската адвокатска колегия, оказваща експертна правна помощ в различните клонове на правото. Впоследствие работи 12 години като дознател в Севлиево. Преди да заеме поста на областен управител на Габрово Невена Минева работи като директор на Дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в Община Севлиево. Невена Минева беше народен представител в 45-тото Народно събрание. Дългогодишният й професионален опит спомага както за успешното разрешаване на конкретни казуси, така и за справяне с актуални и значими обществени предизвикателства. Невена Минева е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ.

 

Николай Сираков
Николай Сираков Източник: ПП ГЕРБ

Николай Сираков
Народен представител, областен управител, председател на Общински съвет, кмет, заместник-кмет – Николай Сираков извървява дълъг път в политиката, като успоредно с него върви по още по-дългия път на духовно израстване и води след себе си и други. Йога учител за едни, успял политик за други, Николай Сираков е убеден , че животът носи удоволствие, когато действаме, движени от любов, а не от страх. Завършва Театрален колеж "Любен Гройс", специалност "Актьор в драматичен театър и съвременен танцов театър". През годините е водил мотивационни обучения на служители в български представителства на мултинационални корпорации.

През последните 14 години Николай Сираков активно участва в управлението на Габрово, първо като секретар на Община Габрово, след това като зам.-кмет, кмет, председател на Общински съвет, областен управител и народен представител. В годините назад е бил актьор в габровския сатирично-вариететен театър, в габровския драматичен театър "Рачо Стоянов". Работил е в частна фирма като регионален мениджър продажби, а след това маркетинг мениджър. Бил е акаунт мениджър в "БТК" АД.

 

Атанас Атанасов ГЕРБ-Габрово
Атанас Атанасов Източник: ПП ГЕРБ

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов е от Севлиево, икономист по образование, завършил Икономика на туризма. Работи в голяма севлиевска компания като инженер по производствена ефективност и като 5S lean експерт. През годините назад се е реализирал като производствен управител в севлиевска фирма. Шест години е работил и като технолог по поддръжка и профилактика на хемодиализни апарати в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" ЕООД. Владее английски език. Баща на едно дете.

 

Жасмина Лазарова
Жасмина Лазарова Източник: ПП ГЕРБ

Жасмина Лазарова
Жасмина Лазарова е родена на 08.04.1985 г. Притежава магистърска степен по специалността "Инженер по транспорта" от ВТУ "Тодор Каблешков", гр. София. Завършва и второ висше образование по специалността "Счетоводство и контрол" от ВУ" Св.Св. Кирил и Методий" – гр. Велико Търново. Жасмина Лазарова е ръководител на началниците на железопътните гари в района на Регионален център Горна Оряховица. Преди това работи като началник на железопътните гари в Трявна, Плачковци, Дряново и Соколово и като ръководител движение в ДП "НКЖИ". Извън професионалната й реализация Жасмина Лазарова се занимава с фотография. Включва се и в обществени, и доброволчески каузи в Трявна. Омъжена е, с две деца.

 

Д-р Теодора Мъглова
Д-р Теодора Мъглова Източник: ПП ГЕРБ

Д-р Теодора Мъглова
Уважаван детски лекар и общински съветник в Дряново д-р Теодора Мъглова показа как с ангажираност към местната общност човек от гражданската квота към ГЕРБ става успешен политик, на който гражданите разчитат.

Д-р Теодора Мъглова, която е отличена за лекар на годината от дряновска община за област Габрово за 2021 г., е трето поколение лекар и второ – педиатър. Завършва висше образование "Медицина" с отличие към Медицински университет-София, а средното си образование – в Национална Априловска гимназия. В периода 2015-2019 г. специализира Педиатрия в Института по педиатрия към МУ-София и МБАЛ-Габрово. През месец декември 2019, след отлично представяне на държавния изпит за придобиване на специалност, е призната като лекар специалист-Педиатър и от януари 2020 г. работи като такъв в МБАЛ " Д-р Тота Венкова" – Габрово и Медицински център в Дряново. Работила е и като помощник лекар в Специализирана лекарска практика по програма на МОН в София. В настоящия момент продължава обучението си като от учебната 2021-2022 г. е класирана на първо място по успех и записана като студент по Магистърска програма "Здравен мениджмънт" към ВТУ "Св.св. Кирил и Методий". Д-р Мъглова е на 33 години, семейна, майка на момче и момиче.

 

Даница Янакиева
Даница Янакиева Източник: ПП ГЕРБ

Даница Янакиева
Даница Янакиева е най-младият общински съветник в Общински съвет – Габрово, на 24 години. Завършила е Национална и регионална сигурност в Национален военен университет "Васил Левски" – Велико Търново и Национална Априловска гимназия в Габрово. Даница Янакиева системно се ангажира с обществени каузи и инициативи. През годините назад беше заместник-председател на фондация "Габрово – преди и сега", която стана популярна с доброволческата инициатива за изрисуване на електрическите табла в Габрово. Паралелно с обучението си и доброволческата дейност, Даница Янакиева има вече и две години трудов стаж. Член е на две европейски програми за млади политици – European Local Leaders и Young Elected Politicians Programme към Европейски комитет на регионите. Завършила е и две студентски практики по програма Еразъм+ в Национален университет по отбрана във Варшава, Полша и Академия по сухопътните сили Никола Балческо, Сибиу, Румъния. Владее английски и гръцки език.

 

Веселин Данчев
Веселин Данчев Източник: ПП ГЕРБ

Веселин Данчев
Веселин Данчев е общински съветник, инженер по образование, предприемач. Завършва висше образование в Технически университет-Габрово, специалност "Индустриален мениджмънт" и магистратура "Мениджмънт на индустриалното предприятие". Средното си образование придобива в Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" в Габрово. Вeселин Данчев развива собствена дейност в качеството си на собственик и управител на фирма в областта на производството на мебели. В годините назад е работил като управител на фирма, специализирана в производството на слънчогледово олио. Веселин Данчев се реализира и като десен политик и местен лидер на СДС. Женен е, с две деца.

 

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени