Томислав Дончев: Няма нито един макроикономически показател, който да се е влошил при нашето управление

До 2024 г. АМ "Хемус" трябва да е завършена, настоя водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Габрово

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews
"Ние дълго управлявахме, не можем толкова лесно да оценим работата си. Но погледнете макроикономическите показатели - няма нито един, който да се е влошил при нас. Градовете се промениха, образованието се разви". Това каза в предаването "120 минути" по bTV Томислав Дончев. 
 
Той добави, че ГЕРБ има голяма програма. "На първо място за нас е модернизацията на страната. Остава акцентът върху образованието и науката. Също така и икономическа трансформация, да има икономика с висока добавена стойност", обясни бившият вицепремиер. 
 
И продължи: "Претендирам, че докато сме управлявали, с всичките ни кусури, но е имало ред! Знаело се е кой решава и кой носи отговорност. Сега има пълен хаос. Най-отговорен е президентът, както и партиите в кабинета", коментира Дончев. 
 
За срещата с Ердоган, той каза, че това не е единствената среща на Борисов. "Наскоро говори и с европейски лидери. Не знам точно за какво са говорили. Но той е лидер на най-голямата партия, нормално е да се срещне с президента на съседна държава. Не мисля, че целта е била подкрепа за изборите, това би било намеса във вътрешните ни работи", добави Томислав Дончев.
 
По казуса с "Автомагистрали" ЕАД водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Габрово каза, че логиката на възлагане на ОП забранява изискването една фирма да е на 100% готова. "Това би означавало дискриминация, техника може и да се наеме. Чух Комитова да казва, че сме платили Хемус "на зелено". Това беше шанс магистралата да излезе по-евтино. До 2024 г. трябва да е завършена. Много е важно", беше категоричен Дончев.
 

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени