Томислав Дончев: Обходният път на Севлиево става приоритет паралелно с тунела под Шипка

Обходният път на Севлиево става приоритет за държавата заради очаквания трафик след изграждането на тунел под връх Шипка. Това увери водачът на листата на ГЕРБ за Габровска област Томислав Дончев

Томислав Дончев в Севлиево
Томислав Дончев в Севлиево

Томислав Дончев потвърди и ангажимента на държавата за подобряване на водаснабдяването в Севлиево. Осигурени са средства от правителството и започна работата по реконструкцията на Източния водопроводен клон, което ще подобри водоснабдяването в част от севлиевските села.

 

По време на срещите с представителите на фирми в Севлиево Томислав Дончев информира, че през втората половина на година ще има нови мащабни възможности за подкрепа на бизнеса за енергийна ефективност и за иновации. Приоритет ще бъде и изграждането на бизнес инфраструктура около и до предприятията.

 

"Трябва да продължим тенденцията от последните години за инвестиции в нови производства от сферата на НИРД. Областта трябва да се превърне в икономическия мотор на Северна България. Приоритет е и изграждането на индустриална зона между Габрово и Севлиево", каза още Дончев. Той се запозна на място и с рехабилитацията на улици в Севлиево, която се извършва с финансиране от държавата. Отделно от правителството са осигурени средства за ремонт на още улици в Севлиево и за изграждане на велоалея.

 

Томислав Дончев информира още, че със средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат санирани нови над 2000 многофамилни жилищни сгради, както и още толкова еднофамилни къщи и че над 120 000 семейства ще живеят в обновени домове.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени