Томислав Дончев: Важен приоритет е превръщането на Крепостта "Градище" в обект от национално значение

Дончев беше категоричен, че ще работи в посока промяна на статута на обекта, което е важно за развитието на Габровски регион

Томислав Дончев: Важен приоритет е превръщането на Крепостта “Градище” в обект от национално значение
Томислав Дончев: Важен приоритет е превръщането на Крепостта “Градище” в обект от национално значение Източник: ГЕРБ-Габрово

Важен приоритет за габровски регион е превръщането на Късноантичната и ранновизантийската крепост в местността "Градище" в обект от национално значение.

 

Това заяви кандидатът за народен представител Томислав Дончев, който посети крепостта, където в момента се извършват археологически разкопки и разговаря с екипа, който работи на терен.

 

Дончев беше категоричен, че ще работи в посока промяна на статута на обекта, което е важно за развитието на Габровски регион.

 

От срещата стана ясно, че археологическата гилдия е разтревожена, заради недостатъчното финансиране за теренно проучване, консервация и реставрация, тромавата процедура по превеждане на средствата за спечелените проекти, което проваля сезона за разкопки, както и забавянето на средствата от Министерството на културата по спечелените проекти.

 

"Тези проблеми са илюстрация на всички трудности и в останалите сфери в държавата, които са резултат от трите години безвремие, нестабилност, кризи и грешни управленски решения", коментира Томислав Дончев.

 

По тези и други проблеми в областта на археологията, както и създаването на нови възможности, ГЕРБ ще организира и проведе професионална среща.

 

 

 

Още от "Габрово"

Илиана Йотова: Румен Радев няма да подпише указ, ако Калин Стоянов е предложен за вътрешен министър

Вицепрезидентът приветства действията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и призова действително да се върви по пътя на консенсус, за да се решават проблемите с безводието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени