Хасково започва ремонт на два ключови водопровода в града

Средствата са в размер на близо 800 000 лева и са от Министерството на регионалното развитие

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщиха от местната администрация.


Първият обект е "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул."Македония", в участъка  от бул. "Освобождение" до бул. "Васил Левски". За този проект кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Водопроводът на ул."Македония" е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата пред тази година се предприема цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

 

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е "Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула "Юг" в частта от "Стария басейн" до ул."Панорама". Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи 2021г.

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени