Ансамбъл "Златна Тракия" единствен ще представя България на Световния фестивал Op Roakeldais 2024

На престижния световен танцов форум се представя многообразието от танцови групи от цял свят

Ансамбъл "Златна Тракия"
Ансамбъл "Златна Тракия" Източник: Община Хасково

Ансамбъл "Златна Тракия"  заминава с голямата представителна формация за участие в престижния световен фестивал Op Roakeldais, който ще се проведе във Варфум, Нидерландия.

 

Това е фестивал с традиции, който се провежда за 57- ми път. Op Roakeldais е най-големият годишен международен танцов и музикален фестивал в Нидерландия.

 

"Горди и щастливи сме, че ансамбъл "Златна Тракия" е единственият, избран да представи България и града ни на този световен форум", съобщи ръководителят на ансамбъла Златка Тимонова.

 

Ансамбъл
Ансамбъл "Златна Тракия" Източник: Община Хасково

Във фестивала нашите красиви момичета и момчета ще танцуват на една сцена с формации от САЩ, Кения, Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, Колумбия, Турция и Словакия. Страни от цял свят, но представителите от Европа са само "Златна Тракия" от България и състав от Словакия.

 

На престижния световен танцов форум се представя многообразието от танцови групи от цял свят. Фестивалът Op Roakeldais се характеризира със специална атмосфера на братство, приятелство и много забавления, казват организаторите.

 

Освен концертите на танцовите групи, всеки ден ще има музикални изпълнения на известни, световни групи и диджеи. Организират се и работилници, където всички страни обучават публиката в традиционни народни танци, игри и музика.

 

Предвидени са и т.нар. детски следобеди за повече от 1200 деца и над 2000 младежи. Танцьорите на "Златна Тракия" ще се включат и в танцовия парад по улиците на Warffum.

 

От 26 до 30 юни ансамбъл "Златна Тракия" ще бъде лицето на България и Хасково на Op Roakeldais. Пожелаваме им успех и се гордеем с тях!

Още от "Хасково"

Последни новини

Най-четени