Антикорупционната комисия претърсва хотел и имоти на кмет от ДПС-Доган

Искендер беше първият общински кмет в областта, който обяви, че застава зад Ахмед Доган

КПКОНПИ
КПКОНПИ Източник: Zonanews

Акция на Антикорупционната комисия се провежда в хасковската община Минерални бани. Извършват се обиски и претърсвания в кметския кабинет в общината и в хотела на семейството на кмета Мюмюн Искендер, предаде bTV. 

 

Кметът е на посещение в Турция, но вече пътува към България. Той ще коментира проверката, след като се запознае на място с причините за действията на службите.

 

От полицията в Хасково съобщиха, че са уведомени от МВР, че на територията на областта ще има акция, но те не участват в нея.

 

Мюмюн Искендер беше първият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.

 

Хотелът на семейството на Мюмюн Искендер веднъж вече беше проверяван, когато избухна скандалът с къщите за гости през лятото на 2018 г.

 

"Призоваваме всички органи на държавата да се самосезират. Никак не е нормално в предизборна ситуация да се извършват такива репресивни действия. Ние питаме: Защо сега? В тази ситуация повече от видно е, че това се използва като предизборна бухалка", коментира в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

 

Той допълни, че от ДПС-Доган многократно са привличането вниманието върху безпрецедентния натиск и репресии върху членове и симпатизанти на ДПС.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени