Борисов от Хасково: След ротацията всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен (ВИДЕО)

Ако не сме ние, ще се случват пълни безобразия в държавата, заяви Делян Добрев

Бойко Борисов в Хасково
Бойко Борисов в Хасково Източник: Скрийншот/Facebook

"За 5 избора държава похарчи 1 млрд. лв. Ако не бях направил този компромис, щяхме да сме похарчили поредните държавни пари. Въпреки че се къпеха в медиен комфорт. Много журналисти взеха ключови държавни позиции, без да се явят на избори". Това заяви в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

За санирането работеха малки компании, имаха най-добрия надзор - жените, които живеят в блока. Нула пари от българите, каза той. "Парите на държавата свършиха, сега битката е да вземат парите от Европа. Помните ли как лъжеха - ГЕРБ крадяли 10 милиарда, 8 милиарда на година. За 3 години сега трябваше да сме на излишък с 30 милиарда. А не да връщаме Държавна сигурност", коментира още бившият премиер.

 

По думите му само България не си е взела парите от Плана за възстановяване. "Тогава умнокрасивите ми се подиграваха, когато казах, че е хубаво да има една мазнинка за зимата". Сега пари няма, заяви лидерът на ГЕРБ. Не е лоша идея от време на време да се блокират пътищата. Минах по стария път от Чирпан до Сливен - час и 50 мин. По магистралата за 20 мин. Сега щеше да е готова и "Хемус", каза той. Помните ли, когато ви лъжеха - - 8 магистрали, 7 тунела. И вие тичахте. А те за откриването са цар, възмути се Борисов. 

 

"И всъщото време водим такава кампания, защото с Кирил Петков сме по цял ден заедно. Новите предизвикателства - криптовалута, киберпрестъпност, иска мощна ДАНС. Там половината трябва да се съкратят и да се оставят щатове за 20 - 30 хил. лв. заплата. Защото това са хора с друг тип умове. Тук абсолютно ще го подкрепя в модернизацията на службите", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Май месец имаме ротация и вицепремиерът ни ще стане премиер. Всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен, заяви Борисов. 


Важно е да се справите добре, защото това дава повече сила и увереност и на депутатите да ви защитават по-добре в парламента, каза още лидерът на ГЕРБ. Според него това е най-трудната кампания, защото вечерта говорят пред хората, а утре с ПП-ДБ ще отстояват заедно закона. "Аз слушам вопъла на кметовете и на хората, няма случай, в който някой да ми се е скарал досега. Но след като сме в тази некоалиция, сме в една лодка и гребем заедно. Няма го никъде в света, но вече сме пример как мразещи се партии управляват заедно. За смях станахме с нашата некоалиция, объркахме хората, коментира Бойко Борисов.    


Ако не сме ние, ще се случват пълни безобразия в държавата. Подкрепяме правителството, за да коригираме техните действия, обясни Делян Добрев. 

 

Атанас Атанасов, кмет на Любимец коментира, че в община Любимец са направени ремонтни дейности благодарение на ГЕРБ. Готови сме да посрещнем изборите, ние ще спечелим този вот, заяви той. 

 

Милена Рангелова, която е кмет на Симеоновград пък заяви, че не е имало по-труден мандат от сегашния. "Изпуснаха цената на тока, която стана непосилна за малките общини, правихме неумоверни усилия, но не се спряхме и не се оплакахме", каза тя. Бяхме унижавани, преследвани по време на изборите, но бяхме сила и винаги побеждавахме, каза тя. "Искам да пожелая победа на първи тур, ГЕРБ е сила!", добави Рангелова. 

 

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени