Бойко Борисов в Димитровград: "Промяната" уби България (НА ЖИВО)

Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент.

Бойко Борисов в Димитровград
Бойко Борисов в Димитровград Източник: Скрийншот/Facebook

При лошия модел Борисов, цената на газа беше 33 лв., токът беше 80 лв. Но перфектната буря ще дойде догодина. 800 млн. лв. нов кредит, за да се дотира газа, кой ще го връща. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Димитровград. 

 

Година и половина обясняваха как не трябва да се строи, но не ни показаха как се строи. За година и половина ми покажете вашето - един метър магистрала построени. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив и заводите един по един спират, добави той. 

 

Кметът на Стара Загора също бе на място и обясни как "Промяната" е подготвила план за освобождаване на работници в комплекса. Той добави, че в Плана няма финансови параметри, а хвърчащ документ, по който става ясно че трябва да се освободят редица хора от работните си места в Марица Изток. "Няма нищо друго в този план освен освобождаване на работници, няма нищо друго".

 

"Стара Загора и Хасково трябва да се обедините срещу убийството на региона. Освен това, не ви ли е срам да харчите руски ток и произведен с това гориво руски ток? Защо карате коли с руски бензин, от руски петрол? И крадете по 200, 300 млн. на месец. Какво е това двуличие?", намеси се отново Борисов. 

 

Тези са изпратени да съсипят българската енергетика и да ни направят клиент. "Само, че клиентът трябва да има пари, за да си плати. Ограбиха народа и с цената на хляба. Какво стана с дървата за огрев? Къде са евтините дърва? Никога не съм лъгал българите и затова винаги са ме избирали. Как се управлява държава, която е само на дотации? И ти взимат приходите", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Бизнеса щеше да е фалирал отдавна, ако нямаше таван на тока, подчерта Делян Добрев. "Сега единствено генерират приходи централите, построени по времето на Живков и "Балкански поток". Всичко друго е на загуби. Знам кой е виновникът, той е навън, иска да ни направи територия. ще започнат да затварят металургията, химическата промишленост, фармацията, пекарните, каза Борисов.

 

При 10 пъти по-висока цена на газа - цената на газа беше 33 лв. април миналата година, 298 лв. е днес, заяви Делян Добрев. И добави: "От вчера купуваме руски газ от представителя на "Газпром" в Гърция".

 

Това ви донесе промяната, смърт за България. И тези излизат и говорят. 800 млн. лв. кредит - как ще се връща, по аритметика това се учи, каза бившият премиер.

 

Булгаргаз няма нито един договор за покупка на газ. Европа не ни е виновна - дали са ни дерогация, за ето такива бизнеси като тук в Димитровград. ЕК мъдро ни е дала възможност - нашите съседи ни показват кк става. Тези работници, които ще ги съкратят къде ще отидат на работа, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

Как ще обясните, че пред партията, която всеки ден защитава "Газпром" - БСП и Нинова - пред тях няма протест, има пред президентството. И е много прогнозируем партньор за "Промяната". 

 

Това правителство, на Киро и Асен направи гигантски печалби за "Газпром". "Ако се направи арбитражна процедура, ще се окаже, че сме го платили 3 пъти - освен през посредниците, може да ни осъдят да платим невзетото количество, защото във всеки договор има клаузи "take or pay" (вземи или плати, бел. ред.)", обясни Делян Добрев.

 

"Говорим само реални неща. Решение е на КЕВР, който се ръководи от бивш депутат от ДБ. Когато се осъзнаете, мили българи, ще е толкова късно...Дойдоха новите комунисти. Дотацията на Топлофикация при тези цени за 5 месеца ще е 1.5 млрд. лв.! Киро Петков го пенсионираха за 6 месеца, и партията му е втора, и рейтингът му е по-нисък от моя", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

И добави: "В момента,в който ни изберат - имам екип, 12 години държах цените на тока и газа, ще направя цената на тока 85/90 лв.", ангажира се бившият министър-председател.

 

Ние сме го казали ясно - до 31 декември щеше да  работи индустрията, дотогава щяхме да сме подписали дългосрочен договор за втечнен газ, щях д асе разбера с Ердоган да доставяме втечнения газ през техните пристанища, щях да се видя с Мицотакис и за техните пристанища за втечнен газ. Щях да отида до САЩ и да договоря дългосрочен договор за втечнен газ. И щях да искам по-евтин газ, след като искат да сме на предната линия в борбата с руското влияние", коментира Борисов. 

 

Ако ние управлявахме, на 31 декември 2021 г. интерконекторът щеше да е готов. Аз вчера слушах много внимателно изпълнителят - той не каза точно кога ще е готов", добави бившият премиер. 


Още от "Хасково"

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени