Бойко Борисов в Хасково: Незабавно да спре тази война, но дотогава ние ще бъдем твърди - оръжие, каквото е необходимо ще помагаме. И след това с дипломация трябва да се защитят интересите на България (ВИДЕО)

На 2 октомври ще разберем хората дали имат нужда от нас, заяви той

Бойко Борисов в Хасково
Бойко Борисов в Хасково Източник: Скрийншот/Facebook

Искам да ви благодаря, че сте тук. Виждате ги "Промяната" - имат пари, имат най-добрите PR-ски фирми. Снощи като се прибрах от конгреса на ХДС в Германия. Като се върнах прочетох всичко, което е казвал Радев за цените на горивата. "Намаляването на цената на горивата са реални резултати на служебното правителство. Българите не трябва да се притесняват, че ще останат на тъмно". Това каза на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. 

 

И какво му отговаря Асен Василев: "Наивно е, че една партия може да свали цената на горивата, освен ако не открие петролни кладенци". Много обичат да говорят за арести, мислят че така ще ме накарат да действам реваншистки. Загубена кауза! Но тези раследвания, за петрола и газа - ще ги направят. Има структури - и в България, и в чужбина, те ще ги направят, не ние. 4,6 млрд. са изтекли към Руската федерация, припомни бившият премиер.

 

Става дума за стотици милиони кражба - само на месец, възмутено констатира лидерът на ГЕРБ." По 30 млн. на ден - 900 млн. на месец. Василев казва, че междувременно отоплителният сезон наближава. Той сега се е сетил - служебният кабинет бил отказал уговорените доставки на газ. Аз такива лъжи не съм чувал - с толкова хора съм работил. И той има наглостта да обвинява служебното правителство. Видяхте какъв смях падна с газовата връзка, въртяха колела, правиха се на откривачи - видяхте служебния министър на енергетиката как всеки ден се чуди какво да прави. Не им било стигнало времето - те бяха министри преди година и половина", подчерта Борисов. 

 

2018 г. цената на барела е $79,3, цената на бензина тогава е 2,34, а на дизела - 2,37. При "Промяната" цената на барел е $78,4, цената на горивата е с 1 лв. отгоре, припомни Бойко Борисов. 

 

Цени на бензина при Борисов, Промяната и Радев
Цени на бензина при Борисов, Промяната и Радев Източник: Скрийншот/Facebook

Първата международна среща, която са провели Киро и Асен в МФ е била с "Лукойл". Това ми казаха хора, които...нали знаете...като започнат да падат един управляващи и чиновниците започват да се слагат на тези, които предстои да дойдат на власт. Аз поне това вече 5-6 пъти съм го виждал, добави Борисов.

 

Ние започнахме със справянето по време на финансовата криза в Гърция - 2009 г. После миграционната - помните като палеха в Харманли. Ковид кризата - и с нея се справихме. На 2 октомври ще разберем хората дали имат нужда от нас. Отидете и показвайте всичко това на хората - защото всеки от тях е зареждал през тези месеци, препоръча Бойко Борисов.

 

Ние сме държава, която носи всички рискове от АЕЦ в Запорожие - само заради това гледам новините и все по-притеснено ми става. Всичко България сама си произвежда. В сряда ще представим един важен документ. А те ("Промяната", бел. ред.) и Плана за възстановяване провалиха, заяви Борисов. 

 

Тази война трябва да свърши - тя е лоша и за украинците, и за руснаците. Незабавно да спре тази война, но дотогава ние ще бъдем твърди - оръжие, каквото е необходимо ще помагаме. И след това с дипломация трябва да се защитят интересите на България - както десетилетия съм го правил, категорично заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Вместо ние, производители на храни, на ток, на енергия, като нация да сме съединени (...) имаме земеделие, туризъм, имаме АЕЦ, имаме въглищни централи, богати сме на води и реки, вместо да даваме за стъкло и ВЕИ милиарди, ние трябва да направим каскади, ВЕЦ-ове. Имаме разработено в програмата какво да се прави, когато всички солари работят на обед - в Гърция се произвежда 30 000 мегавата - какво ще го правим този ток тогава, ко ще го купува. България има всичко - реки и води - трябва да ги хванем, за да се произвежда ток, облагородява се и района там. Трябва като партия да знаем - ние сме това, който има подобен документ като нас, с него работим, подчерта бившият министър-председател.

 

Затова и цените са такива - с този бензин и дизел се возят храните - затова са нагоре, с тези цени на бензина и дизела се оре и сее, завърши той.

 

Още от "Хасково"

Резултати от първи етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за

В първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане на местната култура за 2024 г. в Община Хасково са постъпили общо 68 проекта

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай донесе в Хасково чудотворната икона Пресвета Богородица "Златна яб

За да се преклонят пред Чудотворната икона на Божията Майка в храма бяха областният управител на Хасково Гинка Райчева, заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, представители на Българската армия, стотици миряни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени