Бойко Борисов в Хасково: Трябва да дадем оръжие на Украйна, неутралитетът помага на агресора (НА ЖИВО)

Той се възмути от действията на Промяната и цитира пасажи от доклада на САЩ, в който се посочва, че в България по времето на правителствата на Кирил Петков и Румен Радев е продължила корупцията, натискът върху медиите

Бойко Борисов в Хасково
Бойко Борисов в Хасково Източник: Скрийншот/Facebook

Трябва да дадем оръжие на Украйна. Един голям мислител е казал, че неутралитетът помага на агресора. Това категорично заяви на предизборната среща в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Няма смел журналист, който да попита за парапета, бил грешен ъгълът. Абе, питайте ги - "Това вие ли сте там", коментира Борисов. 

 

Той се възмути от действията на Промяната и цитира пасажи от доклада на САЩ, в който се посочва, че в България по времето на правителствата на Кирил Петков и Румен Радев е продължила корупцията, натискът върху медиите. 

 

"Един бивш журналист - Асен Григоров, който се върти около ДБ, пита коя партия ще се изкаже срещу правителството на Радев. Аз питам: Асене, ПП-тата и ДБ-тата, които оставихте Кулеба да се върти в коридорите на НС и не го допуснахте да влезе вътре....след 10 дни може да имаме правителство и тогава няма да има значение какво казва Румен Радев. Първо клечаха пред президентството, после отидоха да го обиждат", припомни Борисов. 

 

В управлението на една държава има опозиция и управляващи. Ще ме пита той какво мисля. Мисля че трябва да дадем оръжие на Украйна, защото както е казал един велик мислител, неутралитетът помага на агресора, не на жертвата, отсече лидерът на ГЕРБ. Цялата световна общност трябва да направи така, че войната да спре, ние сме за мир, но как се спира агресорът. 

 

365 дни са ни управлявали Кирил Петков и Румен Радев, можело е да направя закони, да сменят регулатори, всичко. Но те ни чегъртаха, коментира Борисов. 

 

"Защо не ги попитахте защо не направиха Околовръстното на Хасково, на Пазарджик, на Пловдив, на София. Защо ги спряха, попита риторично бившият министър-председател. Сега си мислим, че този лош сън свършва", каза още той. 

Има ли по-социална програма за българите от санирането, попита реторично Борисов и припомни за санираните блокове в Хасково.


Преди Борисов се изказа водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково Делян Добрев. Инфлацията започна с първия бюджет, който Кирил Петков и Асен Василев направиха като служебни мнистри, посочи в изказването си Добрев. 

 

Той също коментира доклада от Вашингтон. "В доклада пише, че има жестоко отношение към мигранти и деца. "Произволни арести, сред които ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, поименно са цитирани виновниците на незаконните арести - Бойко Рашков и Кирил Петков, като хора, които са разпоредили незаконни действия", цитира доклада той.

 

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Скрийншот/Facebook

Няма медийна свобода, има проблеми с човешките свободи, цитира още Делян Добрев. "Вие помните ли, че щяха да са нулево нолерантни ксъм корупцията, а докладът за 2022 г. казва, че има високо ниво на корупцията", отсече Добрев.

 

"На ден се купуват 10 млн. литра, по 1 лев - 10 мн. лева. На ден! И ето ви го доклада - сериозно ниво на корупцията. Колко е сега цената на бензина и дизела - с 1 лв. надолу. Веднага падна с 1 лв. цената на горивата веднага след като от ПП си тръгнаха от властта", заяви Делян Добрев. 

 

По същия начин трябва да решим проблема с инфлацията. Служебното правителство казва: "Няма да водим война с веригите". Ние пък ще водим война с веригите. Никога не е имало такива надценки във веригите. 100 % надценка на хляба, 100 % надценка на кашкавала, 100 % на много други неща - къде го има това, възмутено заяви Делян Добрев.

 

Инфлацията взема парите от хората и пълни бюджета. Само че какво стана при "Промяната" - парите през високото ДДС ги вземат, имаме рекорден ръст на бързите кредити заради обедняването, имаме рекорден спад на депозитите до 1000 лв. И знаете ли къде отиват тези пари? Отиват в т.н. "фабрики за ДДС". Те бяха спрени по време на нашето управление, припомни водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково. 

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени