Бойко Борисов в Любимец: ГЕРБ е партията, която ще задържи България в евроатлантическата общност (НА ЖИВО)

Когато бяхме председатели на ЕС, бяхме с водещите три държави - Германия, Франция и Великобритания, добави бившият премиер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Любимец за среща с членове и симпатизанти на партията от Област Хасково. На срещата присъставят повече от 350 души. Събитието се провежда в читалището, което едва побра всички. Те посрещнаха Бойко Борисов на крака и мощни аплодисменти.


Кметът на Любимец Атанас Атанасов приветства гостите си и заяви, че благодарение на управляването на ГЕРБ са изградени детски и спортни площадки, обновени са училища, детски градини и ясли, модернизирана е болницата, реконструирани са църкви, читалища и др., възстановена е инфраструктурата. "И тук е мястото да ви благодаря, господин Борисов, за помощта и подкрепата, която винаги сте оказвал на община Любимец", отбеляза той.

"Убеден съм, че на предстоящите парламентарни избори ГЕРБ ще се поздрави с изборна победа", подчерта той.

Делян Добрев заяви: "По тази зала си личи, че ГЕРБ е силен. И това ще си проличи и на 2 април".

Той коментира и отсрочката за приемането на България в еврозоната. "От 1997 г. сме във валутен борд и добре, че е така. Първият опит да влезем в еврозоната е 2008. Не ни пускат. Първо трябва да си в чакалнята. И там не ни пуснаха - заради световната финансова криза. Нов опит 2010, 2012 - пак не ни пускат. Изпълнявайки всички критерии, 2020 г. България влезе във въпросната чакалня. И е въпрос на време да влезем в "зъболекарския кабинет", както се изрази господин Борисов. Какво се случи като влязохме в тази чакалня? От първия ден, в който ние влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, започнаха организираните протести срещу ГЕРБ. Не искам да влизам в конспиративни теории, но вероятно някой ги финансира тези протести. От тогава досега България загуби своята посока и тръгна назад".

"ПравителствОто на Промяната и ДБ, които вече са заедно, напомпаха инфлацията в България до 20%. А за да влезем, нашата инфлация трябва да е 7,5, а тя е 20. И тази инфлация ни ограбва всеки ден", заяви още той и изчисли, че за една година българите са обеднели с 20 милиарда.

"Време е на 2 април да им кажем довиждане и държавата отново да тръгне по правилния път", заяви Делян Добрев.

Лидерът на партията Бойко Борисов излезе на трибуната под бурни аплодисменти.

 

"Вчерашния ден две лъжи бяха опровергани - от живота и от фактите. И както се казва в една песен: "Не аз, животът ще ви го върне". И той им го върна. Може би по най-грозния начин Бог да ги прости тея хора, деца умират. Но когато ние идвахме тука, когато бяха в Харманли протестите ние направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантнос", заяви той.

"В същото време каналите, които отвори Бойко Рашков и Промяната, доведоха да стане ад по пътищата на България. България ни даваха за пример, че опазваме границата. Помните ли, когато с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен кацнахме на границата? Помните ли, ама тогава за вас не беше интересно. Виновни са лидерите на всички политически партии, които не направиха правителство. Служебните министри не са виновни, не са избирани. Но понеже ние всички абдикираме от основното си задължение след изборите да се направи работещо правителство..., те толкова си могат и фактът е на лице. За съжаление, струва полицейски, детски, човешки животи", заяви още той.

"Второ - когато ние говорехме за еврозоната, всички бяха против. Вчера при госпожа Ризова не можах да говоря, не ми позволиха, пуснаха музиката. Влизането в еврозоната е на два такта. Политическо решение, признание, че си добър, че си техният човек. Затова ни пуснаха нас, хърватите се учеха от нас, а нашите приятели Румъния ги отделиха то нас. Това беше преди две години", отбеляза лидерът на ГЕРБ и допълни:

 

"Когато бяхме председатели на ЕС, бяхме с водещите три държави - Германия, Франция и Великобритания. Тогава се взе решение, че България е най-надеждна граница на ЕС".

"И вчера един, няма да му цитирам името, говореше абсолютни глупости: "България не можела да се справи сама". Дрън-дрън! Мой е изразът "изнесени центрове за мигранти в Турция". Ама сега - жабата като видяла, че подковават коня, вдигнала крачето. И щели да вземат не 300 милиона като мене, а 2 милиарда! Изведнъж - наравно със Спартаните. Ама кажете кой ги прати? Ние ги платихме, една нощ в 12 часа на 31 декември. Защото предишното правителство такива договори беше направило, че тези договори в 12 автоматично щяха са си вземат парите", коментира още Борисов.

"ГЕРБ е партията, която ще задържи България в евроатлантическата общност", подчерта той и допълни: "Всички разбраха, че е по-добре една държава да е член на ЕС и НАТО, отколкото да не е".

 

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени