Депутати от ГЕРБ разкриват бум на нелегални мигранти в Харманли при хунтата на Радев и Рашков (ВИДЕО)

При Рашковизма в МВР се получава хаос относно мигрантите, каза Христо Гаджев

Александър Иванов и Христо Гаджев
Александър Иванов и Христо Гаджев

ГЕРБ са внесли питане  в Народното събрание да бъде призован служебния вътрешен министър Бойко Рашков дали България е подложена на нов миграционен натиск. Това стана ясно от включване на живо във Фейсбук на двама депутати от ГЕРБ - Александър Иванов и Христо Гаджев от центъра за мигранти в Харманли. Двамата поясниха, че в партията са получили сигнали от граждани на Харманли, които се оплакват от тълпите мигранти.

 

"Днес с колегата Александър Иванов сме пред бежанския център в Харманли, защото получихме много сигнали от граждани, както и от местни медии за засилен бежански поток в региона. Притеснени сме за гражданите тук и от този натиск, който се получава тук", каза Христо Гаджев.

 

"Получихме на мейла на ГЕРБ доста снимки от  грждани на Харманли (показват снимки, бел.ред.). Затова дойдохме да попитаме ръководството на центъра какъв е капацитета, колко е запълнен, за какъв времеви период. Това, което се случва означава, че е отслабена охраната на българската граница и България е подложена на миграционен натиск", обясни Александър Иванов. Затова и поканихме кметицата на Харманли. Още на влизане в града видяхме доста бежанци, които са навън", добави Иванов. 

 

Кметицата на града каза, че харманлийци са много толерантни хора, но притеснителното е, че отпреди седмица, когато са били само 100 души, сега те вече са 500.

 

"Нека да не изчакваме да се случи нещо, за да вземаме мерки. Харманли е китно градче и не заслужава да се унищожават тревните площи и всичко около града да бъде по този начин. Притеснени сме, че това са млади мъже, които се движат на групи. Никой не е против семействата, които идват от Сирия, но ние не знаем какви са тези граждани. Същевременно пътуват по спирките, по автобусите с раници. не искаме нещо да се случи и тогава да се реагира", каза кметицата на Харманли. 

"При Рашковизма, който цари в МВР се получава една пълна вакханалия относно контрола на границите и бежанския натиск срещу страната. Има хаос относно мигрантите. Това е бизнес, който каналджиите развиват и явно сега се е възродил и каналджиите правят бизнес на гърба на бездействието на МВР", добави Христо Гаджев. 

 

Местните пък се оплакаха, че се е променил и профила на мигрантите. Били предимно мароканци, а не бягащи от войната в Сирия.

Още от "Хасково"

Резултати от първи етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за

В първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане на местната култура за 2024 г. в Община Хасково са постъпили общо 68 проекта

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай донесе в Хасково чудотворната икона Пресвета Богородица "Златна яб

За да се преклонят пред Чудотворната икона на Божията Майка в храма бяха областният управител на Хасково Гинка Райчева, заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, представители на Българската армия, стотици миряни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени