Десетки деца днес рисуват "С Хасково в сърцето"

Минипленерът е творческа провокация към всички деца на Хасково, които имат желание да развият таланта си и да обикнат изкуството и родния си град

Десетки деца днес рисуват "С Хасково в сърцето"
Десетки деца днес рисуват "С Хасково в сърцето" Източник: Община Хасково

Второто издание на минипленера за деца "С Хасково в сърцето" се провежда днес в арт-пространството пред галерия "Форум".

 

Малки бъдещи художници от Арт школа "Дъга" към Младежки център Хасково и школа "Колорит" към ОНЧ "Заря-1858" рисуват в своеобразния пленер послепис по живопис, който Община Хасково организира непосредствено след приключване на Националния пленер по живопис "С Хасково в сърцето".

 

Десетки деца днес рисуват
Десетки деца днес рисуват "С Хасково в сърцето" Източник: Община Хасково

Любимият ни град вдъхновява малки и големи художници от цялата страна, подчертават от общинския пресцентър. Минипленерът е творческа провокация към всички деца на Хасково, които имат желание да развият таланта си и да обикнат изкуството и родния си град.

 

Освен рисунките на децата всички ценители на живописта могат да разгледат и изложбата "С Хасково в сърцето", която ще остане в галерия "Форум" до 9 септември.  

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени