Финансирани проекти по Програма за финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2024 г.

Постъпили са 15 искания за финансиране на обща стойност 58 427,07 лв. Комисията одобри за финансиране 6 от тях на обща стойност 22 965,00 лв.

Община Хасково
Община Хасково Източник: Община Хасково

През 2024 г. Община Хасково финансира със 70 000 лв. Програмата за финансово подпомагане на младежки дейности. Сумата беше определена с решение на Общински съвет Хасково.

 

На заседание, проведено на 12 юли 2024 г., Комисия в състав: Веселина Тенчева  – общински съветник, Георги Георгиев  – общински съветник, Гюнер Гюнай – общински съветник, Йорданка Иванова – началник отдел ОКМДС в Дирекция ХДОН в Община Хасково, Мирослава Атанасова – гл. експерт "Младежки дейности" в Дирекция ХДОН в Община Хасково, Светлана Маджарова – ст. експерт – счетоводител Дирекция ФСДБ в Община Хасково и Катя Демирева –  директор на ОП "Младежки център" Хасково, разгледа,  оцени и класира постъпилите в Община Хасково проектни предложения по Програма за финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2024 г.

 

Постъпили са 15 искания за финансиране на обща стойност 58 427,07 лв. Комисията одобри за финансиране 6 от тях на обща стойност 22 965,00 лв.

 

Одобрени проектни предложения, съгласно Програма за финансово подпомагане на младежки дейности от община Хасково за 2024 г.:

 

Николай Иванов    

Проект "Да направим нашето училище екосъобразно"монтиране на системи за пречистване на вода за ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" – Хасково. Провеждане на информационна кампания  сред ученици и учители, целяща да насърчи употребата на вода от системата за пречистване и да намали пластмасовия отпадък на училището.

 

Павел Данев

Организиране и провеждане на авторска фотографска изложба на Павел Данев на тема "Другата страна на спорта".

 

СНЦ "Алфа криейтийв тийм" - Хасково

Издаване на алманах с дебютни стихове или проза на ученици и студенти от област Хасково; Провеждане на пленер - дебат под надслов "Поезията като начин на живот" и "Поезията - храм  на духовността", с избрани ученици, които имат предпочитание към литературата и поезията от всички общини в област Хасково, както и с домакините от Литературна група за ученици и студенти "Словесни слънца".

 

Иван Иванов           

Проект "От пръстен до люлка" - изследване, опознаване и популяризиране на традиции и обичаи  в селата Войводово, Малево, Жълти бряг  и представянето им пред обществеността. Провеждане на конкурс за художествена фотография "От пръстен до люлка". Издаване на книжка с изследваните обичаи и други съпътстващи дейности.

 

Сдружение "Спортен клуб РОНА"

Проект "Аз творя" - творческа работилница с четири ателиета, насочени към младите хора в община Хасково, които имат интерес към изкуство, култура и занаяти.

 

Антония Берова

Организиране и провеждане на "Младежка арт работилница" за обучение на талантливи млади хора в сферата на танцовото изкуство.

 

Списъците с окончателните резултати от работата на комисията по Програмата са публикувани на следния линк: https://www.haskovo.bg/bg/finansirane-na-mladezhki-initsiativi

 

Още от "Хасково"

"CODIFY sport ХАСКОВО" – знаменитото издание, което вдъхновява младите хора с примера на успелите

Наричат списание CODIFY иновация в комуникацията, защото нашата мисия е да застъпваме грамотността и посредством нея да създаваме истински човешки взаимоотношения, каза при представянето на CODIFY Станислава-Владимира Станкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени