Гимназисти от специалност "Рекламна графика” с изложба в Паскалевата къща в Хасково

Учениците представиха най-добрите си графични и живописни творби, върху които са работили в часовете по цветознание, живопис, перспектива и рисуване

Гимназисти от специалност "Рекламна графика” с изложба в Паскалевата къща в Хасково
Гимназисти от специалност "Рекламна графика” с изложба в Паскалевата къща в Хасково Източник: Община Хасково

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност "Рекламна графика" от Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев". Творбите на талантливите ученици са експонирани в Паскалевата къща, а дворът на красивия възрожденски дом на патрона на училището Александър Паскалев се превърна в пространство на иновативните идеи и концепции за модерна реклама.

 

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност
Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева гостува на годишната изложба на учениците от специалност "Рекламна графика" от Професионалната гимназия по туризъм "Александър Паскалев" Източник: Община Хасково

Тази година завършва първият випуск на специалността "Рекламна графика". Младите хора бяха поздравени от областния управител Гинка Райчева, заместник-кмета на Хасково Мария Вълчева, проф. Ани Златева от Тракийския университет - Стара Загора и други гости, дошли да оценят нивото на подготовка на бъдещите дизайнери.

 

Учениците представиха най-добрите си графични и живописни творби, върху които са работили в часовете по цветознание, живопис, перспектива и рисуване.

 

ПГТ "Александър Паскалев" е първата гимназия по туризъм със специалност "Рекламна графика", открита преди 5 години, съобщи директорът Пенка Георгиева. Иновативното хасковско училище е предало своя опит и в страната вече са разкрити професионални паралелки в други 10 гимназии. През ноември тази година ПГТ "Александър Паскалев"  ще отпразнува своята 60-годишнина.

Още от "Хасково"

Последни новини

Най-четени